Puks brevkasse: Jeg vil ikke se min eksmands nye kone

Søndag, 6. oktober 2019
Af redaktionen. Ill. Birgitte Ahlmann
En kvinde er er blevet inviteret til sin datters bryllup, men nu har noget fået hende til at tvivle på, om hun overhovedet skal tage med. For nogle år siden gik datterens far fra hende til fordel for en yngre kvinde. Han kommer til bryllupsfesten - og han tager sin nye partner og deres nyfødte baby med. Dét piner kvinden. Men Puks svar er helt klart.
Kære Puk. Skal jeg tage med til min datters bryllup?

Kære Puk

Min datter skal giftes, fint kirkebryllup og fest for 50 mennesker. For fire år siden gik hendes far fra mig til fordel for en yngre kvinde, og de to har lige fået en baby.

Jeg har set ham nogle få gange siden til bl.a. vores søns studenterfest – hende vil jeg ikke være i stue med. Men nu fortæller min datter, at hendes fars nye kone også er inviteret med til brylluppet, og de tager den lille med. Det kan jeg bare slet ikke klare, og jeg synes, det er så ufølsomt af min datter.

Læs også: Brev til Puk: Jeg gider ikke at have den kat i min have

Det var hendes far, der gik fra mig, dog må jeg indrømme, at vores ægteskab ikke gik godt på det tidspunkt. Det ville være i orden, at hun får sin far til at følge sig op i kirken, og at han kommer med til festen, men hans nye kone gider jeg simpelthen ikke at se og da slet ikke deres baby.

Min datter siger, jeg skal komme over det, både hun og hendes bror er gode venner med den nye kone. Men det kan jeg simpelthen ikke, og det vil ødelægge begivenheden for mig, hvis jeg skal sidde og se på dem.

Foreløbig har jeg sagt til min datter, at hun må vælge mellem mig og sin fars kone og baby. Jeg ved godt, at jeg lyder uforsonlig og bitter, men jeg kan simpelthen ikke klare tanken. Jeg synes, min datter burde tage hensyn til mine følelser.

Mor

Læs også: Brev til Puk: Han er fraskilt, far og uansvarlig

Kære Mor

Jeg synes virkelig, du skal tage med. Det er din datters store dag, og det er ikke rimeligt at bede hende vælge mellem dig og den nye kone.

Du vil fortryde resten af dit liv, hvis du ikke var med til det bryllup. Der er jo ingen, der siger, at du skal sidde ved siden af hende. Kan du ikke få et overblik over bordplanen og så bede din datter om at placere dig med ryggen til hans nye kone?

Du må simpelthen ikke blive væk, og du må ikke forlange, at den nye kone ikke skal komme. Livet gør ondt indimellem, og jeg kan godt forstå, at det kan være virkelig svært, når du stadig er såret, men måske kan det ende med at hjælpe dig at være der sammen med din eks og hans nye kone.

Selv om det kan være hårdt at se virkeligheden i øjnene, så hjælper den os af og til med at komme videre.

Jeg kan ikke anbefale nok, at du tager med. Mentalt kan du allerede nu begynde at forberede dig, og du kan lave nogle strategier, så du kommer godt gennem festen. Det er virkelig synd, hvis din datter skal være nervøs for, at hendes bryllup bliver præget at dårlig stemning. Det må du pakke væk. Du er hendes mor. Den største gave til hende er, at du glæder dig sammen med hende. Du kan godt!

Du underskriver dig med Mor. En mor har uanede kræfter, og dem bruger du på at lægge dit fokus på det smukke brudepar.

Bedste hilsner fra Puk