Puks brevkasse: Tjavserne får ham til at ligne en hjemløs

Torsdag, 2. januar 2020
Af Puk Elgård. Foto: Shutterstock
Læserens elskede mand har tabt håret, men har stadig langt hår i siderne, som ifølge læseren får ham til at ligne en hjemløs. Hvordan får læseren sin mand til at indse, at han må barbere det hele af? Læs her, hvad Puk Elgård mener om sagen.
Puks brevkasse: Tjavserne får ham til at ligne en hjemløs

Min elskede mand gennem 19 år er ved at tabe håret. Eller det er hans udlægning af hårsituationen. Han HAR tabt håret. Han er meget tynd i toppen og har langt hår i siderne, og det ser helt forfærdeligt ud.

Jeg har forsøgt at sige til ham, at det vil være meget pænere, hvis han klipper det hele kort, så man ikke ser månen så meget, men han nægter at klippe det tjavsede hår af.

Læs også: Puks brevkasse: Jeg kan ikke blive klog på min mand

Jeg er sgu helt flov over at følges med ham. De der tjavser, der omslutter hans ellers så dejlige ansigt, får ham til at ligne en hjemløs.

Han er lærer og underviser på gymnasiet, og jeg er sikker på, at hans elever griner ad ham. Så kære Puk, hvordan får jeg min dejlige mand til at indse, at han må have gang i trimmeren?

Hustruen

Læs også: Puks brevkasse: Jeg synes, at min kone klæder sig kedeligt

Kære Hustruen.

Den ene mulighed er jo, at du lader din mand styre sin egen frisure, og så elsker du ham bare fortsat for den, han er. Det har du vel allerede gjort i 19 år?

Den anden mulighed er, at du går lidt taktisk til værks. I gamle dage så man på hårtab som tab af mandlighed. Skaldethed blev opfattet som tegn på svaghed og impotens, men det var dengang, for det har så absolut ændret sig! I dag er skaldede mænd megasexede, og en kronraget mand kan være symbol på stor virilitet.

Læs også: Puks brevkasse: Overgangsalderen er jo ikke verdens undergang

Forskere på Pennsylvania University (og mange andre forskere verden over) har gennemført forsøg for at finde ud af, hvilke karaktertræk folk tillægger skaldede mænd. Bl.a. har forskere taget et panel af forsøgspersoner og vist dem billeder af mænd med hår og derefter vist billeder af de samme mænd uden hår.

De fleste i panelet konkluderede, at de skaldede versioner af mændene så højere, stærkere og mere dominerende ud. De skaldede mænd var simpelt hen mere tiltrækkende.

Et klasseeksempel på den sexede stærke mand er skuespilleren Burce Willis, og også actionhelten, den hårdtslående Vin Diesel, er kronraget. Den højst betalte mandlige skuespiller The Rock har ikke et hår på hovedet.

Du må nok imødegå din mands sorg over at tabe sit hår. Det tror jeg, er en svær erkendelse, og den sorg skal du forstå og anerkende, men når du har gjort det, så kan du jo evt. bringe den snak på bane, som jeg lige har lagt op til her.

Kærlig hilsen Puk

Læs også: Puks brevkasse: Hun behøver ikke at forstå det, men kan bare acceptere det