Vær åben og nysgerrig

Lørdag, 23. marts 2024
Af Puk Elgård Illustration: Birgitte Ahlmann
Foto: Colourbox
På trods af en generel tilbøjelighed til ikke at blive let imponeret eller begejstret, anerkender læseren Puk som et fantastisk menneske og søger hendes hjælp til at få styr på sit liv.
Kvinde står ude på en flot mark

Kære Puk

Generelt har jeg (mange) ben i næsen og tillader mig sjældent at blive ekstremt imponeret eller begejstret, måske pga. hug i næsen … Men jeg har tilladt mig at synes, at du er et specielt og fantastisk menneske.

Jeg elsker de jordnære opgaver, du giver dig i kast med, og så meget nede på gulvet du er. Jeg har tit tænkt, at hvis nogen skal hjælpe mig med at få styr på mit crazy liv, så skal det være dig!

Men hvordan finder du ud af, f.eks. at du bliver nødt til at skrive om én, der blir 100? Og hvor ofte er du gået i gang med noget, hvor det viser sig, at der bare ikke er nok kød på?

Marie

Kære Marie

Det er en stor opgave at få styr på andres liv, så det kan jeg nok ikke ordne for dig, men jeg kan fortælle dig, at du har gode forudsætninger for at klare det selv, fordi du skriver, at du både har ben i næsen og også har fået nogle hug i tuden. Det er rigtig fine grundingredienser til et sejt og virksomt menneske.

Jeg har altid været nysgerrig. Jeg synes, det ord er helt misforstået og opfattes som noget dårligt. Der er altid viden at hente, hvis man interesserer sig for verden omkring sig. Så den korte udgave er, at jeg har været og er nysgerrig på livet. I min søgen blandt andre mennesker og muligheder er jeg blandt andet stødt på Ellen på 100, som du nævner, og jeg kunne ikke på forhånd vide, om hendes historie ville interessere andre, men den interesserede mig, og derfor skrev jeg bogen.

Vi kan ikke altid vide, om vi rammer rigtigt, når vi kaster os ud i projekter. Jeg har lavet programmer, der var hits, og programmer der floppede, men jeg har aldrig været bange for at tage chancer. Heller ikke for at fejle.

Min første chef forlangte, at jeg lavede mindst én fejl om dagen. Ellers havde jeg ikke lavet noget.

Så det, jeg vil give videre til dig, er: vær åben, nysgerrig. Vis interesse. Vær ikke bange for at lave fejl. Og vær arbejdsom. Måske skyder man forbi engang imellem, men der er aldrig noget, der er spildt.

Hvis du gerne vil skrive, så skriv, skriv, skriv. Øv dig på at udtrykke dig. Arbejd med ordene og linjerne. Har du konkrete, store udfordringer, så skriv til brevkassen igen. Så skal jeg se, om jeg kan vejlede. Livet kan se skørt, sort og uoverskueligt ud indimellem, men alt er faser, og ting kan ændre sig.

Tak for dit brev og de varme ord. Du skriver, at du ikke lader dig begejstre, men prøv at sænke paraderne. Det kan virke farligt, men kan faktisk være ganske fedt.

Stort kram til dig.

Puk