Indtægt ved siden af kontanthjælp

Mandag, 12. februar 2024
Bettina Post
Illustration: AGD
Har en kontanthjælpsmodtager pligt til aktivt at oplyse om anden indkomst, eller får kommunen automatisk besked, hvis der går løn ind på kontoen?
illustration af penge

Har en kontanthjælpsmodtager pligt til aktivt at oplyse om anden indkomst, eller får kommunen automatisk besked, hvis der går løn ind på kontoen?

Min søn er på uddannelseshjælp og har arbejdet nogle timer i sin farfars firma, men han tør ikke overføre løn, hvis det kan give problemer.

Susanne

Kære Susanne

Ja, din søn har pligt til at oplyse om alle ændringer i sine forhold – herunder også de økonomiske. Også selv om kommunen har adgang til oplysningerne.

Lønnen bliver fratrukket hans uddannelseshjælp, som er kontanthjælp til unge, men han får lov at beholde ca. 30 kr. pr. arbejdstime, så det kan stadig godt betale sig for ham at arbejde lidt ved siden af.

Hvis han ikke indberetter lønnen, vil det blive betragtet som socialt bedrageri, og så vil han få et tilbagebetalingskrav. Kommunen kan også træffe afgørelse om, at hans fremtidige uddannelseshjælp bliver mod tilbagebetaling.

Da det er en rigtig skidt start på arbejdslivet at have gæld til det offentlige, synes jeg, at I skal skynde jer at få det hele på plads.

Bedste hilsner Bettina

Socialt set

Har du brug for hjælp til at løse et problem indenfor socialområdet? Bettina Post har været socialrådgiver i 36 år og er klar til at svare på spørgsmål. Skriv på mail til bettina@familiejournal.dk