Kan min syge mor få hjælp til transport til hospitalet?

Fredag, 15. marts 2024
Bettina Post
Illustration: AGD
Min mor har været uheldig at blive ramt af flere forskellige sygdomme, der kommer til at kræve mange besøg til læge og hospital. Kan hun få hjælp til transporten?
illustration af ambulance

Kære Bettina

Min mor på 84 har været så uheldig næsten på samme tid at blive ramt af en stribe sygdomme. Hun har bl.a. fået konstateret kræft og skal igennem en operation og måske et kemoforløb.

Desuden har hun fået grå stær, som hun er på venteliste til operation for, og for en uge siden faldt hun og brækkede armen.

Alle disse dårligdomme kommer til at kræve en masse ture til læger og hospitaler, og mit spørgsmål er nu, om hun kan få hjælp til transporten til og fra?

Jeg bor i den anden ende af landet og kan derfor kun hjælpe, når jeg besøger hende i weekenden, hvilket jeg desværre ikke gør så ofte, da jeg er alene med tre børn.

Hun har ikke andre familiemedlemmer eller venner i nærheden, de fleste er døde, kun en venlig nabo, som hjælper hende med lidt indkøb og rengøring. Naboen er på arbejdsmarkedet, så hun har ikke tid til at køre min mor.

Min mor har egen bil, men kan ikke køre på grund af den brækkede arm, og hun bor i en landsby uden offentlig transport.

Kan hun få sygetransport hver gang, hun har brug for det?

Line

Kære Line

Stakkels din mor. Sikke en byge af ulykker på én gang.

Det må heller ikke være sjovt for dig at være så langt væk, når hun har brug for dig. Forhåbentlig får hun hjælp fra kommunen til det praktiske, mens hun selv er ude af stand til at sørge for det. Ellers synes jeg, I skal bede om et visiterende hjemmebesøg, så de i fællesskab kan finde ud af, hvad hun har brug for.

Kommunens folk ved også alt om, hvordan din mor kan få hjælp til transporten til besøg hos sin læge, speciallægen med øjenoperationen og til genoptræning, hvis hun får brug for det.

I forhold til kræftbehandlingen er det hospitalet/regionen, som skal hjælpe. Her er hovedreglen, at alle, som har ret til gratis behandling på et sygehus, også har ret til transporten. Det er den konkrete hospitalsafdeling, som arrangerer det. Så dem skal I også have fat i.

Jeg ønsker din mor rigtig god bedring med det hele.

Hilsen Bettina

Socialt set

Har du brug for hjælp til at løse et problem indenfor socialområdet? Bettina Post har været socialrådgiver i 36 år og er klar til at svare på spørgsmål. Skriv på mail til bettina@familiejournal.dk