
Socialt Set
Fremtidsfuldmagt eller ej: Hvad er fordelene?
Jeg har et kort spørgsmål, som jeg håber, du kan svare på:
Hvad er mine rettigheder, når kommunen afviser min klage?
Mvh, Mette
Som borgere har vi mulighed for at klage, når kommunen har truffet en afgørelse eksempelvis om afslag på en social ydelse. Formålet med at kunne klage er at højne retssikkerheden. Som udgangspunkt kan kommunen derfor kun afvise din klage, hvis den er indsendt for sent i forhold til klagefristen. Hvis du har fået en afgørelse med klagevejledning, skal du klage inden for fire uger efter, at du har modtaget afgørelsen. Overskrider du fristen, har kommunen ret til at sende din klage videre til Ankestyrelsen uden først at genvurdere sagen.
Hos Ankestyrelsen vil de også afvise at behandle den med samme begrundelse, medmindre der er tungtvejende grunde til at se bort fra, at klagefristen ikke er overholdt. Det kan f.eks. være, at du var bortrejst eller indlagt på sygehus, da afgørelsen kom frem, eller hvis du har vanskeligt ved at læse en afgørelse og formulere en klage på grund af sproglige vanskeligheder eller psykisk funktionsnedsættelse, og kommunen har forsømt sin forpligtelse til at vejlede dig. Det er dog min erfaring, at disse undtagelsesbestemmelser kun sjældent benyttes.
Hvis du har overholdt klagefristen, og kommunen alligevel afviser at behandle din klage, kan du klage direkte til Ankestyrelsen.
Bedste hilsner Bettina
Fremtidsfuldmagt eller ej: Hvad er fordelene?
Sygemeldt med piskesmæld: Sagsbehandler vil stoppe mine sygedagpenge
Tandbehandling før nyretransplantation: Min datter har ikke råd
De nye kontanthjælpsregler hæmmer min niece med borderline
Guide: Sådan laver du en fremtidsfuldmagt
Frustreret lejer og invalidepensionist: Jeg har intet rådighedsbeløb
Fleksjobber og sygemeldt: Jeg bliver ikke hørt i jobcentret
Førtidspensionist: Jeg frygter for hjemløshed