Tyk mor = tyk datter

Mandag, 30. august 2010
af Redaktion
Er din mor overvægtig, er der stor sandsynlighed for, at du også er det
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Af redaktionen, Familie Journals Slankeklub

Det kan være hårdt at gøre op med den madkultur, du har fået med hjemmefra. Din mor har gennem livet været den, du fik omsorg fra - og dermed også den, som du fik dine vaner fra.
Måske har din mor været glad for god mad, og nu har du taget den madkultur med dig og kæmper med de ekstra kilo, der stille og roligt har sat sig på sidebenene.
Når du vælger at bryde med nogle af de vaner, du har fået med fra barnsben, kan det nærmest føles som at sige, at din mor ikke har gjort det godt nok på trods af, at hun har ment det bedste.

Vil du gerne tabe dig, så meld dig ind i Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub og få en intelligent køkkenvægt, som hjælper dig med at holde styr på dit kalorieindtag

Den svære udfordring
Mor-datter forholdet kan have mange sider, og ofte dukker modsætningsforholdet mellem jer op på det tidspunkt, hvor du selv får børn, eller hvor du står over for en skillevej i livet - for eksempel i forbindelse med vægttab.
Det bliver skræmmende tydeligt, hvad du har fået og ikke fået - og hvad du selv gerne vil give videre.
Kan du og din mor komme over den hurdle, at nogle indgroede vaner, som kom fra et velment sted, må ændre sig, ja så bliver det lettere for dig at holde fast i, hvad du gerne vil med dit liv og skabe en ny madkultur, så dit barn ikke får problemer med kiloene.
Fordi relationen til ens mor er så følelsesladet, og ofte er det langt op i alderen - måske hele livet - kan det være svært at vide, hvilke kampe du skal tage, og hvilke du skal lade ligge.

Tag kampen, hvis:
1. Den er en væsentlig del af dine værdier
2. For at komme videre med dit eget liv

Kilde: www.Psykologimagasinet.dk

Læs også...
Mælk - godt eller skidt?