Bent fandt kærligheden i Afrika

Mandag, 28. juli 2008
af Redaktion
Da Bent mistede sin kone Heidi til kræften, besluttede han at afreagere ved at kaste sig ud i verdens længste cykelløb. Han kom ikke blot hjem med en flot cykelsejr, men også med en nyfunden kærlighed.

- Sorgen fyldte meget, siger Bent. - Det var ren terapi, da jeg begyndte at træne hårdt og målrettet inden starten på løbet. Cykelmæssigt gik turen da også fint.

Mødet med Whitness
I Egypten blev Bent nummer to, I Sudan nummer tre og i Etiopien, hvor etaperne var de hårdeste, faldt han ned på fjerdepladsen.Turen skulle oprindeligt gå gennem Kenya, men pga. uroligheder blev det ændret til Ausha i Tanzania.
- Den første aften i Ausha gik jeg ud alene og spiste på en lille restaurant, hvor der kun var masai'er. Deriblandt den 24-årige kvinde Whitness, som Bent faldt i snak med. Allerede næste dag blev han præsenteret for Whitness´ familie og hendes femårige søn, Dishon.
- Vi var kede af at skulle skilles, men cykelturen skulle jo gennemføres. Vi snakkede om, at jeg ville komme tilbage til Afrika til december.

Et ægte masibryllup
Bent arrangerede, at Whitness kunne komme ned og møde ham.
- Ja, jeg havde godt nok travlt på den cykeltur, men det lykkedes, siger Bent, som kort tid efter forlovede sig med Whitness
-Da jeg blev gift med Heidi, gik det lige så hurtigt, og det holdt i 32 år, indtil hun døde fra mig. Whitness elsker sin Bent trods en aldersforskel på 36 år:
- Jeg elsker ham af hele mit hjerte, og Dishon kalder ham daddy. Efter nogle få ugers bekendtskab stod brylluppet så i Tanzania. Et rigtigt masaibryllup, fortæller Bent. Da de nygifte, trætte efter den lange rejse, kom hjem til Rødekro, fandt de hoveddøren blomstersmykket med æresport og hjerte fra naboerne og kammerater i Rødekro Cykle Club.

Tekst og foto: Ruddi Christensen