Blev forældre efter besøg på magisk kirkebænk

Torsdag, 8. oktober 2015
af Lotte Dalgaard Foto: Britt Lindemann
Mette og Martin fra Aarhus have et stort ønske om at blive forældre - men det ville ikke lykkes. Ikke før de havde været inde og sidde på bænken i Børglum Klosters kirke

Mette Selmer og Martin Westy er begge jurister, og rationelt tænkende mennesker, som til dagligt arbejder med statistikker og fakta.
Og så lytter man ikke til overtro og den slags, men det gjorde de nu alligevel på et tidspunkt…

Mette, 34, og Martin, 39, mødtes over nettet i august 2006 og blev hurtigt kærester. Tre år senere flyttede de sammen og efter et par år kom ønsket om at blive forældre.
Men det ønske viste sig ikke så nemt at opfylde.
– Vi talte om at prøve at finde ud af, om der var noget i vejen, og startede i et forløb på en fertilitetsklinik. Der fik vi at vide, det ville blive meget svært på den naturlige måde.

Læs også: Camilla anede ikke hun var gravid før fire timer før, hun fødte sin søn

Tilbage på bænken

På fertilitetsklinikken var konklusionen blevet, at Mette og Martin skulle forsøge at få et barn via reagensglasmetoden. Men inden de nåede så langt, skulle de til 100-års fødselsdag hos tidligere godsejerfrue Inger Fuglede Jørgensen, der har rødder på Børglum Kloster i Vrå ved Løkken i Nordjylland. Hele den store familie mødtes, og dagen begyndte med en rundtur på det historiske sted, anført af Anne Rottbøll, der er godsejerfrue på stedet og grankusine til Martin.
– Da vi kom ind i kirken, fortalte Anne en historie om den forreste kirkebænk i højre side, der skulle have en gavnlig virkning på barnløse, fortæller Martin.
– Vi troede selvfølgelig ikke på det, men efter at de andre familiemedlemmer var gået ud af kirken, luskede vi ind igen. Jeg sagde til Mette, at vi da godt lige kunne prøve at sidde på bænken. Det kunne der jo ikke ske noget ved ...
Men det kunne der i høj grad. 43 uger efter kom Oscar til verden, en stor, sund dreng på 4.980 gram.
Faktisk har Anne Rottbøll hørt fra hele tre par, som har fortalt samme historie: problemer med at blive gravid har løst sig efter et besøg på kirkebænken.

Læs også: Cecilie er en overlever, blev født 18 uger før tid

Glædeligt målløse

Mettes og Martins nærmeste familie synes, det er en rigtig sjov historie, og mens Mette er enebarn, er Martin den midterste af tre sønner. Hans storebror har også to drenge, så måske er der nok drenge i familien nu.
– Da vi sad på bænken, tænkte jeg på en dreng, siger Martin og indkasserer et overrasket blik fra Mette.
– Næste gang tænker vi på en lille pige, siger han og smiler. 