Blev lam efter bilulykke

Mandag, 24. august 2009
af Redaktionen
Efter en trafikulykke blev Christina Haargaard lam og skulle begynde forfra på et helt nyt liv. Vejen var brolagt med mange problemer, men Christina var klar til at kæmpe og har nu nærved alt, hun kunne ønske sig.
Foto: Henrik BjergBlev lam efter bilulykke
Foto: Henrik BjergBlev lam efter bilulykke

Efter endt studentereksamen drog Christina i 1998 til USA, hvor hun blev au pair hos en dansk familie, der boede nær Houston. Den 27. marts 1999 om natten var Christina med veninden Angie på vej hjem i bil ad motorvejen. Pludselig bliver de involveret i et harmonikasammenstød. Christina bliver hårdt kvæstet. Foruden bruddet i ryggen, knuses hendes tinding, hendes kind-ben får fire brud og trykkes 1,5 centimeter ind i ansigtet

Meget at indhente
Christinas forældre havde besluttet at flytte til udlandet, og hun skulle bo sammen med sin søster Tenna i et hus, som forældrene havde købt. Men det blev ikke til noget. Kommunen ville ikke indrette det handicapvenligt. Derfor blev Christina anbragt på et plejehjem med senile og syge ældre. Senere fandt hun selv en lejlighed i Viborg, hvor hun boede i et år, inden hun flyttede til Århus og begyndte på pædagogseminariet. Og så levede hun det søde og nogle gange vilde liv i sin fritid. Der var ret meget, hun skulle have indhentet.

Mødte kæresten i byen
Natten til en lørdag i august 2004 havde Christina været i byen i Århus. I en pizzabar fik hun øjenkontakt med en ung mand. De smilede til hinanden, og da han forlod grillen, sagde han til Christina, der sad i sin kørestol: "Du ser rigtig sød ud. Du skal have mit telefonnummer."
- Jeg kunne simpelthen ikke glemme ham, så da jeg kom hjem, sendte jeg en sms og spurgte, om han havde lyst til at komme og spise hjemme hos mig om aftenen. Det havde han. Siden den dag har Christina og Michael Holm, der er 29, været kærester.

Skår i glæden
I dag er Christina projektsekretær på Sundheds- og Patientskolen på Grenå Sygehus. Michael er pædagogmedhjælper og studerer ved siden af. Parret bor i et dejligt hus ved Bønnerup Strand og er blevet forældre til Celina på tre år. Men kort efter at Celine var kommet til verden, opdagede Michael, at Christina havde et lille modermærke på det ene ben.
- Lægerne fjernede modermærket og sendte det til analyse. Det viste sig, at jeg havde modermærkekræft. Min verden var ved at synke i grus, fortæller Christina, som fik fjernet mærket og i dag er rask. Nu vil hun bare gerne have nogle flere børn!

Af Claus Gjedsig

Læs også:
Ramt af to blodpropper i hjertet