Coco fandt sin caribiske far på Instagram

Mandag, 15. maj 2017
af Maja Kristine Lorentzen. Foto: Gregers Overvad.
Da Coco var 2 år, forlod hendes 
caribiske far Danmark og rejste tilbage til sin fødeø, Dominica. Hun har intet hørt fra ham siden, men da en orkan hærgede på den caribiske ø, kunne hun mærke i sit hjerte, at hun måtte opspore ham. Læs om deres genforening her og i ugens Familie Journal.
Genforening i caribien: Coco har aldrig kendt sin far
Coco sidder i sofaen med fødderne oppe og holder om sine knæ. Hendes øjenvipper er som sorte vifter omkring de mandelformede, brune øjne. Blikket bliver en anelse forpint, idet hun siger: – Som teenager gik jeg til halbal. Det var altid de andres fædre, som hentede i bil. Og jeg tænkte: Hvorfor skal jeg altid køre med de andres fædre? Hvorfor er der aldrig en far, der henter mig? Coco Cecilia, 21, er vokset op uden en far. Hun er halvt dansk og halvt caribisk. Da hun var 2 år, gik hendes forældre fra hinanden, og faren rejste hjem til Caribien. Genforening: Læs også om Annette, som blev genforenet med sin far, der er Brønshøjs stærkeste pensionist Tankerne om hendes far i Caribien kulminerede, da hun en augustaften i 2015 læste om orkanen Erika på TV2 News. Den udviklede sig til den mest ødelæggende orkan på Dominica i 30 år. Hun tænkte, at det var nu, hun skulle finde sin far.
– Mit hjerte pumpede pludselig lidt hårdere. Tænk, hvis der var sket noget med min far, og vores chance for at mødes uigenkaldeligt var gået tabt. Den aften besluttede jeg mig for, at jeg simpelthen måtte finde ham. Eller i det mindste gøre et meget ihærdigt forsøg, fortæller Coco. Og hun endte med at finde ham på en måde, som hun aldrig havde regnet med.

Fandt far på Instagram

Coco kunne ikke sove, så hun gik på Instagram og ledte blandt utallige profiler for at finde en, der boede i hendes fars landsby. Endelig fandt hun en pige, som måske kunne være fra et område i nærheden. Coco var langtfra sikker. – Men jeg tog chancen og skrev til hende. Coco medsendte et 20 år gammelt billede af faderen, og den fremmede pige svarede: Den mand kender hun godt. – Jeg troede næsten ikke, det kunne være sandt! Det kunne ikke passe, at det skulle være så let. Læs også om Judy, der fandt familien til sin forsvundne far Dagen efter ringede Cocos telefon. Det var hendes far. – Jeg tudbrølede. Var det virkelig ham? Han græd også. Han sagde, at han havde tænkt på mig i alle årene. Se Cocos rørende genforening med sin far i videoen her:
Læs hele historien om Cocos genforening med sin far i Familie Journal nr. 20, der udkommer mandag d. 15. maj 2017.