Dette skal du spise for at få super-hukommelse

Mandag, 17. marts 2014
af Mette Skøtt, Foto: AOP
Hvem vil ikke gerne holde sin hjerne i gang og sørge for, at den ikke går i forfald? Ny forskning peger, at du skal spise en bestemt lægeurt, for at holde hukommelsen på dupperne.

Jo ældre du bliver jo mere vil din hukommelse svigte dig. Du kan gøre mange ting for at holde din hjerne i gang og motion, mad, aktivitet og meget andet vil alt sammen have indvirkning på dit helbred, som du heldigvis selv er med til at påvirke. Og vil du gøre noget ekstra for din hjerne, skal du spise lægeplanten Ginkgo Biloba, skriver NewsMaxHealth.com

LÆS OGSÅ: Den er god nok - spis et æble om dagen og hold dig rask

Vi har hørt det før, men nu slår ny forskning fra University of Miami Miller School of Medicine endnu en gang fast, at der er meget stor effekt ved at bruge Ginkgo Biloba til at støtte hukommelsen.

Ledende forsker, Ph.d. og assisterende professor, John E. Lewis, var i hvert fald begejstret:

-Resultaterne var imponerende.

En klar tanke

Forskningen er baseret på forsøg, hvor folk fik både placebo og rigtig Ginkgo Biloba og det viste sig, at de der oplevede positive resultater, havde forbedret deres hjerne-hastighed med 68 procent. Det var personer mellem 58 og 93 år, der blev testet og de var alle i god form og raske.

LÆS OGSÅ: Har du brug for et venligt skub? Få det på familiejournal.dk, der guider dig til et sundere liv

-Vores deltagere var højtuddannede, forholdsvis velhavende, så de fungerede allerede på et højt niveau. De var sunde og 80 procent af dem tog allerede kosttilskud. Så hvis hjernen allerede fungerer godt, hvor meget plads er der så til forbedring? En gruppe af folk, der er mindre uddannede og velbemidlet, ville sandsynligvis udvise endnu mere dramatiske resultater, siger ledende forsker John E. Lewis.

LÆS OGSÅ: Har du gigt? Se her, hvordan din kost spiller ind på dit helbred

Det har altså også lidt at sige, om du bruger din hjerne i forvejen, men uanset om du gør eller ej, vil din hjerne påvirkes positivt af at spise Gingko Biloba, ifølge ledende forsker John E. Lewis:

-Folk i studiet fortalte os, at de tænkte mere klart.