Så nemt er det

Fredag, 20. december 2013
af Mette Skøtt, Foto: AOP
Et gammelt ordsprog siger at vi skal spise et æble om dagen, og nu slår nye undersøgelser fast at der er noget om snakken.

Vi bliver tudet ørerne fuld af, at vi skal holde igen med frugten, fordi det er fyldt med frugtsukker. Men nu viser ny forskning fra Oxford University, at det godt kan betale sig, for især folk over 50, at spise et æble om dagen.

LÆS OGSÅ: Hvordan du laver en nem vintersalat proppet med æbler

Sænker dit kolesterol

Faktisk går forskerne så vidt, at de påstår, at et æble om dagen kan have samme effekt på folk, som hvis de tog et kolesterolsænkende middel og det kan mindske risikoen for hjertetilfælde.

LÆS OGSÅ: opskriften på en nem og sund ret med kylling og squash

Doktor Adam Briggs fra The British Heart Foundation Health Promotion Research Group at Oxford Universty siger:

-Det viser hvor effektivt små ændringer i kosten kan være, og at både medicin og sund livsstil kan gøre en forskel, når det kommer til at forebygge hjertesygdomme.

Skift ikke medicinen ud

Undersøgelsens resultat betyder dog ikke, at folk der allerede får kolesterolsænkende medicin på recept fra lægen, ikke skal tage den, for det skal de. De skal ikke skifte den ud med æbler, men blot tænke over at spise sundere.

LÆS OGSÅ: Løb kan også være en del af en sundere livsstil og er du nybegynder så få gode råd her

-Imens det er livsvigtigt for dem, der allerede får kolesterolsænkende medicin på recept, at de fortsat tager den, så kan alle nedsætte risikoen for et slagtilfælde ved få livsstilsændringer som en afbalanceret diæt, siger Doktor Peter Coleman fra The Stroke Association.

Kilde: DailyMail