En julesweater hjælper trængende familier

Mandag, 16. november 2015
af Redaktionen
Dansk Folkehjælp nyder godt af fænomenet julesweater, som nu introduceres i Danmark. Annette Heick er en af syv kendte, som designer en julesweater

Vi husker alle Colin Firth som Mark Darcy i Bridget Jones Diary iført julesweater. Siden har mange udenlandske kendte som Miley Cyrus, Snoop Dog, John Mayer og Richard Branson taget julesweateren til sig, og nu indfører Magasin den sjove juletradition i Danmark.

Få opskriften på en færøsk damesweater

Andrea Elisabeth Rudolph, Annette Heick, Claus Holm, Mark Stokholm, Mette Lindberg, Ole Henriksen og Sebastian Dorset er ambassadører for den danske Christmas Jumper Day. De har hver især designet deres egen Christmas Jumper til fordel for Dansk Folkehjælp, der hvert år uddeler julehjælp til trængende børnefamilier. Magasin har sørget for, at ambassadørernes design er blevet omsat til strikkemønstre af strikkeekspert Charlotte Kaae og strikket af blandt andet en gruppe strikkeentusiaster på aktivitetscenter Sløjfen på Amager. Sweatrene sælges på en velgørende auktion, og hver en krone går ubeskåret til Dansk Folkehjælp.

Penge til Dansk Folkehjælp

Magasin, der har taget initiativ til Christmas Jumper Day, støtter danske jule-trængte familier. I forretningen sælges sjove julesweatre til en pris af 299 kr., og for hver solgt eksemplar doneres 50 kr. til Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling.

Læs også om Jens og Mads, som åbner deres hjem for fremmede

Kunne du tænke dig at se nærmere på de julesweatre, som de fire kendte har designet, så gå ind på odendo.dk/folkehjaelp. Her kan du byde på sweatrene og støtte den gode sag. Auktionen slutter dagen før Christmas Jumper Day den 19. november.

I 2014 hjalp Dansk Folkehjælp mere end 5.000 familier, der søgte om julehjælp. I år er målet at uddele julehjælp til mange flere børnefamilier. Hver familie, der har søgt om og blevet indstillet til julehjælp, får en pakke til en værdi af 1.500 kr. bestående af kolonialvarer samt gavekort til sportsudstyr og legetøjs.

Du finder masser af strikkeopskrifter på sweatre her >>