En tur i hængekøjen er ren healing

Mandag, 13. juli 2009
af Redaktion
Den danske sommer ville ikke være den samme uden Lisbet Dahl: År efter år vækker hun jubel som instruktør og skuespiller i Cirkusrevyen.
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Hvor skal du holde sommerferie i år?
- Fordi jeg altid har travlt med Cirkusrevyen hele sommeren, har jeg vænnet mig til at holde min ferie i september. Turen plejer at gå til Hotel Christina på Kreta, og vi er mellem seks og 12 familiemedlemmer af sted i otte dage. I år bliver det dog nok ikke til noget, da jeg har en teaterpremiere i oktober, som jeg skal forberede mig på. Men så får man det bedst mulige ud af situationen. Der bliver nok også tid til et enkelt smut til Hornbæk, hvor jeg gerne lejer eller låner et sommerhus, men nu får vi se. Jeg er ikke den store planlægger.

Foto: Privat
Når man ser billeder af Lisbet som barn, kan man let få den tanke, at hendes gode humør er noget medfødt

Hvordan husker du din barndoms sommer?
- Mine forældre var skilt, og jeg forbinder i høj grad somrene med ferier med min far: I et pensionat hos en familie i Faaborg, hvor vi spiste middag omkring et kæmpebord. På stranden i Kerteminde. Og en enkelt gang på bondegårdsferie i Nordjylland. I min hukommelse var det altid varmt. Men jeg fik nu ofte skyld for, at jeg hellere ville ligge inde i min køjeseng og læse i blade end komme ud i solen.

Har sommervejret indflydelse på dit humør?
- Lad mig sige det sådan: Der skal meget til, før det påvirker mig. Hvis vejret er dårligt, må man bare blive inde og finde på noget andet at lave. Sommeren og vinteren er de årstider, jeg holder mest af. De er begge for mig forbundet med noget socialt. Noget med at være mange mennesker sammen og hygge sig.

Din sjoveste sommeroplevelse?
- Det var i 1988. Sammen med Jeanne Boel, som spillede med i Cirkusrevyen det år, skulle jeg til Hornbæk og fejre Steen Springborgs fødselsdag. Jeanne og jeg var behørigt klædt på til fest, men pludselig stod vi på parkeringspladsen med opsat hår, makeup og stiletter, men med en bil, der bare nægtede at starte! Så vi måtte ud og skiftes til at skubbe. Den slags er morsomt at tænke tilbage på, men det var faktisk også sjovt i situationen. Og til sidst fik vi da også bilen i gang og kom af sted.

Hvad er god sommerafslapning for dig?
- At ligge i min hængekøje og læse ugeblade. Eller bare kigge op i himlen. Hængekøjen er en gudsbenådet opfindelse og meget mere end et stykke stof. 15 minutter i sådan en er nærmest en slags healing for mig!

Hvad læser du i din sommerferie?
- Ugeblade. Pudsigt nok er jeg med årene blevet lidt træt af de klassiske dameblade, som næsten er for tantede for min smag. Nu foretrækker jeg de glittede blade, som de unge læser!

Har du en sang eller et stykke musik, der for dig er forbundet med sommer?
- Her må jeg retfærdigvis nævne to. Nemlig åbnings- og finalenummeret fra Cirkusrevyen.

Af Johan Isbrand

Lisbet Dahl

Født: 9. april 1946 i København
Bopæl: Gentofte
Stilling: Skuespiller
Ægteskabelig status: Single
Børn: Louise, 43, Jacob, 42, Martine, 39, Elizabeth, 25, og Gustav, 19

En tur i hængekøjen er ren healing

Læs også:
Jeg var kgl. hofleverandør for en aften
Nye tider i familien Sommer