Er du den sjoveste i familien?

Torsdag, 29. januar 2015
af Jannie Lykke Øberg, foto: Modelfoto, AOP
Hvis svaret er ja, er du med stor sandsynlighed den yngste i søskendeflokken

Er du den mest ansvarlige i søskendeflokken, eller er du den sjoveste? Dit svar kan ifølge en ny undersøgelse fra YouGov indikere, hvad nummer du er i flokken.

Forkæl din søster eller bror med lækre nøddesmåkager. Se opskriften her >>

Resultatet af undersøgelsen, som er baseret på en række engelske familier med flere end et barn, viser nemlig, at mindste søskende oftere er meget sjovere, mere afslappede og nemmere at omgås end deres storesøstre og -brødre.

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Ældste søskende er mere ansvarlige

Omvendt er de ældste i søskendeflokken tilbøjelig til at tage mere ansvar og være mere fornuftige. De har en større selvtillid og synes også selv, at deres succes er større end deres mindre søskendes.

Det kan muligvis hænge sammen med, at de yngste ofte bliver favoriserede og forkælet mere af forældrene. Det er i hvert fald, hvad undersøgelsen viser.

Gælder det for Danmark

Om man vil drage de samme konklusioner, hvis man undersøgte søskendeflokke i Danmark er ikke til at vide. Der er selvfølgelig en masse andre faktorer, som også spiller ind, når vores personligheder dannes, men vi har på fornemmelsen at mønstret ikke er helt skævt.

Hvor klog er du-quizzen. Test dig selv, hvis du tør

I hvert fald sidder der nok nogle yngre søskende derude nu, som vil give undersøgelsen helt ret i, at de er meget sjovere at være sammen med end deres ældre søskende.

Er det ikke rigtigt?


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.