Ingen kan komme imellem os

Mandag, 17. november 2008
af Redaktion
De enæggede tvillinger Bettina og Helena har haft de særeste oplevelser sammen, fordi de altid har været bundet til hinanden. I dag bor de sammen, og intet kan komme imellem dem – end ikke kærester.
 Tvillingerne Bettina og Helena Dahl Nielsen er særlig tæt knyttet til hinanden
Tvillingerne Bettina og Helena Dahl Nielsen er særlig tæt knyttet til hinanden

Bettina og Helena Dahl Nielsen er uløseligt knyttet sammen. Og det er de bestemt ikke kede af. Men de er også lidt af et mysterium. De tænker og taler nemlig ens, og så er de sågar født i Tvillingernes tegn!

Sære sammentræf
Mange af de ting, de har oplevet sammen i deres 20-årige liv, kan de ikke selv give en naturlig forklaring på.
- Bettina kan f.eks. pludselig begynde at synge en sang, og som regel er det præcis den samme sang, som jeg selv sidder med i hovedet, siger Helena.Engang, mens vi var små, tog vores forældre os med ned i Hobro gågade, hvor vi skulle købe fødselsdagsgaver til hinanden, fortæller Bettina. Far og jeg startede i den ene ende, og Helena og vores mor i den anden. Da vi mødtes igen, havde vi været inde i præcis den samme forretning og købt nøjagtigt de samme par sko.

Tæt knyttet siden barndommen
Tvillingernes tætte sammenhold var tydeligt allerede fra barnsben. Helena blev undertiden hospitalsindlagt med astma-anfald, og Bettina insisterede på at være medindlagt, for at Helena kunne føle sig mere tryg. De dyrkede også de samme sportsgrene, bl.a. ridning og var engang tæt på at blive bortdømt fra en konkurrence, fordi dommerne troede, at den samme pige forsøgte at snyde ved at deltage to gange.

Ingen får lov at komme i mellem os
Bettina og Helena er lige så uadskillelige i dag, som de var det i folkeskolen. De bor sammen, og Helena er tjener på Kongebrogaarden i Middelfart, mens Bettina er gået militærvejen og for kort tid siden er hjemvendt fra krigen i Afghanistan. Begge tvillinger siger samstemmende, at ingen eller intet kan komme imellem dem end ikke kærester, som de begge har haft. Men de indrømmer også, at det sikkert ikke er helt nemt at være kæreste med en, der har så tæt et forhold til en søster. Nogle har kunnet acceptere det og andre ikke, siger Bettina og Helena fortsætter:
-Kærester kan komme og gå, men ingen får lov til at komme mellem Bettina og mig.

Af Erik Pedersen, Foto: Alex Tran

Læs også: Mit liv er en dans med heste