Joachim Knop: Jeg kan ikke undvære sport

Tirsdag, 30. oktober 2018
af Johan Isbrand, Foto: Gregers Overvad.
Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen, Joachim Knop og Karl Bille er tilbage i rollerne som Anja, Viktor, Peter og Torkild i musicaludgaven af filmsuccesen ”Kærlighed ved første hik”, der havde premiere for nylig. Anna Clara Sachs Leschly og Nicolai Jensen spiller de unge udgaver af Anja og Viktor, og også Oliver Bjerrehuus er med på rollelisten.
Joachim Knop kan ikke undvære sport

Du har fået lov til at tage en tur mere som den slemme Peter?

– Faktisk er Peter Belli-hittet ”Ulven Peter” blevet indarbejdet i forestillingen. Men så er manden jo heller ikke værre. Han er en tøffelhelt, der ryger i smug. Og han får det bedre og bedre med sin gamle rival, Viktor. Denne gang får jeg endda lov til at synge. Hvor stor succes jeg end har som operasanger, er det Peter-rollen, jeg bliver husket for, og det er fint med mig. Jeg er lige så vild med ”Anja og Viktor”-universet som resten af Danmark. Og så oplever jeg jævnligt, at jeg er med til at rykke ved folks fordomme om opera, som er en kunstart, folk enten elsker eller hader.

Hvad er det bedste ved dit job?

– At der ikke er to dage, der er ens. Man er konstant udfordret og ved aldrig, hvad man får igen fra publikum. Men jeg elsker at være min egen lille virksomhed, stå på en scene og underholde folk.

Og det værste?

– Risikoen for, at jeg ikke har noget at lave om et år. Huslejen skal jo betales, og jeg nægter at gå på dagpenge. Jeg har været heldig indtil nu. Men frygten er der altid.

Læs også: Kærlighed i musical blev til virkelighed.

Dyrker du sport og motion?

– I den grad. Også i ferierne. Både tennis, fodbold, squash og løb. Jeg elsker sport og kan ikke undvære det. Men det ville også være surt, hvis der pludselig kom bud efter en fra Metropolitan Opera, og man måtte sige nej, fordi man var i for dårlig form.

Har du kæledyr?

– Ja. I erkendelse af at tre børn var nok, blev vi enige om, at den næste familieforøgelse måtte blive en hund. Så for fem år siden fik vi Molly, der er en en bichon havanais og en rigtig skuespillerhund. Vi har købt hende af Steen Springborg, som i mange år har levereret hundehvalpe på samlebånd til underholdningbranchen.

Mød musicalstjernen Julie Steincke.

Hvad er dit bedste råd til et ungt menneske, der vil ind i showbiz?

– Det samme, som Tommy Kenter i sin tid gav mig: Du skal kun gøre det, hvis du ikke kan lade være. Det er en benhård verden, der har knækket nakken på mange, så man skal brænde for det. I den forstand minder entertainere om sportsfolk, der satser hele butikken på at spille badminton.

Dit bedste barndomsminde?

– Min barndom var så lykkelig, at det næsten er kedeligt. Men det bedste var somrene i familiens sommerhus i Tisvilde. Dem har jeg indtil videre haft 43 af. Jeg elskede at være barn i en tid uden smartphones og computere, men med naturlig risiko for skrammer. Jeg havde nærmest klippekort til Rigshospitalet dengang. Det var også i Tisvilde, vi børn gik på æble-, kirsebær- og gulerodsrov i haverne. En aktivitet, der nok ikke ville indbringe os mange point på sejhedsbarometret blandt nutidens unge. Men vi syntes, vi levede livet farligt.

Maria Lucia er tidens største, kvindelige musicalstjerne herhjemme. Læs om hende her.