Kristian kæmpede sig tilbage til livet efter ulykke

Mandag, 9. februar 2015
af Helle Lyngbo, foto: Søren Lamberth
Gartneriejer Kristian Madsen blev ramt af en tyk gen og slået bevidstløs, og svævede i dage mellem liv og død

En juniaften sidste år havde gartneriejer Kristian Madsen besluttet at save en tyk gren ned fra et træ i indkørslen til sit hjem i det nordlige Odense. Men da han var trådt op på stigen, brækkede en anden gren af, ramte ham og slog ham bevidstløs, og han lå livløs i sin indkørsel i over en time, før hans kone, Annett, tilfældigt kom den vej forbi på sin aftentur med hundene.

Han er 62 år, ejer af Danmarks største gartneri, PKM, i Odense og en dybt taknemlig mand. Taknemlig - og ydmyg over for det faktum, at han meget nemt kunne have endt sine dage den aften. Eller være blevet en "grønsag".

Læs også om hvordan Signe kæmpede sig tilbage til livet efter ulykken på Præstø Fjord

Handlede hurtigt

En snarrådig hustru, en hurtigt tænkende bonussøn, en kærlig familie, en støttende medarbejderskare og dygtige og empatiske ansatte i sundhedssektoren har de seneste otte måneder hjulpet ham med at kæmpe sig tilbage til noget, der er meget tæt på den "gamle Kristian".

Da Anett fik øje på sin livløse mand kaldte hun på min søn, Andreas, som kunne yde førstehjælp, og fik tilkaldt Falck.

Kristian blev kørt til Odense Universitetshospital. Han ligger den første uge i koma med en blødning i hjernen, og ingen kan love, at han vågner igen. Anett samler familien om sig - foruden 19-årige Andreas er det hans storebrødre, Mads og Christian, og deres kærester, og det er Anett og Kristians fælles barn, 15-årige Poul.

- Jeg har aldrig nogensinde været så ked af det. Ingen kunne trøste mig. Når der sker sådan noget med et af de mennesker, man holder allermest af i verden, er det svært at tage nok så velmente ord ind fra andre, fortæller Anett.

Læs også om, hvordan familien Clausens liv blev forandret efter to blodpropper

Skal træne hele livet

Men Kristian kæmpede sig tilbage til livet. Efter 14 dage i Odense blev han overført først til hospitalet i Silkeborg og siden til Hammel Neurocenter og efter ni uger til neurohabiliteringscentret i Ringe, inden han i september vendte hjem til gartneriet for første gang i fire måneder.

Han træner stadigvæk i dag og meget bevidst om, at han skal holde gang i resten af livet.

En af hans planer er til næste år at cykle med Team Rynkeby til Paris

Og både han og Anett er bevidste om den store gave, de har fået. At han fik lov at beholde livet og førligheden.

Se vores galleri med flotte strikkede frakker lige her

Strik flotte frakker