To mænd - én øjesten

Søndag, 13. maj 2012
af redaktionen
”Flintesønnerne” er fuld af uforglemmelige øjeblikke – både når det gælder dilemmaer og lun hygge. Og så er det den sidste i rækken af Morten Korch-perler og kan tilkøbes fra mandag 14. maj...

Du er min øjesten", synger gamle Mikkel (Peter Malberg) til sit barnebarn, Karen, med tonerne fra "fiolen" som akkompagnement. En scene og en sang, der er blevet en udødelig del af danskernes folkelige kulturskat og et symbol på den hygge og familiefølelse, der kendetegner de klassiske Morten Korch-film.

SÅDAN FÅR DU FILMEN

Fra mandag den 14. maj til og med søndag den 20. maj kan du tilkøbe "Flintesønnerne" med Familie Journal.
Dvd'erne koster 43 kr. stykket, når de købes sammen med bladet. Den samlede pris for blad og dvd er dermed 72,95 kr.

Følelsesmæssig stærk
Af alle Korch-film er denne muligvis den følelsesmæssigt stærkeste og mest medrivende. Den er forfatterens søn Morten A. Korchs egen yndlingsfortælling.
Og det var også den, der kort før årtusindskiftet fik tændt filmkunstneren Lars von Triers interesse for den gamle fynbos historier, hvilket bl.a. affødte tv-serien "Ved Stillebækken".

Hemmeligheder på Flintegaarden
"Flintesønnerne" er en familiesaga, som tager sin begyndelse, da den unge Jesper Poulsen (Poul Reichhardt) i skuffelse og trods over, at hans kæreste Anna (Astrid Villaume) har giftet sig med den rige gårdejer Hans (Ove Rud), beslutter sig for at fri til den mentalt ustabile Else.
Hendes far, den stædige, gamle særling Kresten Flint (Valdemar Skjerning), accepterer, da han vil gøre alt for sin syge datter. Og Jesper mener nok, at han kan få Krestens store, men forfaldne gård, Flintegaarden, på fode.
Kresten holder dog sandheden om gårdens økonomi skjult for Jesper.
Og på sidelinjen står Hans parat til at snuppe gården fra sin gamle rival. Flintegaarden gemmer dog også på en anden hemmelighed, som kan redde familien ud af kniben.
Kort sagt: Vores serie af Morten Korch-film får den værdigste afslutning, som tænkes kan, med "Flintesønnerne".

Få hele samlingen af Korch-klassikere i Familie Journals Shop