Michèle Bellaiche: Allerede som barn legede jeg journalist

Mandag, 16. marts 2020
af Johan Isbrand, Foto: Martin Høien
"Hjertegalla" på TV 2 Charlie er udskudt på grund af coronavirus. Men når der på et tidspunkt atter samles ind for Hjerteforeningen, bliver det med Michèle Bellaiche, Jesper Steinmetz og Christian Degn som værter. Showet vises for niende år i træk på kanalen, og det er første gang, Michèle er med på holdet.
Allerede som barn legede Michèle Bellaiche journalist, fortæller hun til Familie Journal

Hvilket forhold har du selv til "hjertesagen"?

– Jeg har heldigvis ingen i min familie, der er ramt af noget med hjertet. Men ingen af os bliver jo yngre, og med alderen bliver man stadig mere opmærksom på, at alvorlig sygdom lige pludselig kan opstå. I forbindelse med "Hjertegalla" har jeg og de andre værter desuden været på hjertestarterkursus. Der bliver flere og flere af de livsvigtige apparater rundt om i landet, og det prøver vi at sætte fokus på og få folk til at kaste sig ud i at yde hjælp, når uheldet er ude. Det eneste forkerte, man kan gøre, er faktisk ingenting at gøre.

Hvad er det bedste ved at lave tv?

– At møde så mange forskellige mennesker, som har oplevet vilde ting og truffet markante valg i tilværelsen, og som måske lever helt anderledes liv, end jeg selv gør. Det er en unik mulighed, jeg har haft gennem mere end 20 år, og i den forstand føler jeg mig privilegeret som journalist. Det er fint at møde superstjerner, men det er de almindelige folks historier, jeg husker.

Og det værste?

– Jeg er arbejdsskadet, når det handler om at fortælle en historie. Jeg kan blive noget så utålmodig, hvis jeg eksempelvis sidder til et forældremøde og hører nogen genfortælle en oplevelse og væve rundt i det uden antydning af en vinkel og uden at bygge det spændende op.

Jesper Steinmetz var også vært på sidste års "Hjertegalla". Mød ham her.

Har du kæledyr?

– Ja, jeg har en syv år gammel beagle, der har fået navnet Sherlock, fordi han altid går med næsen i jorden og snuser sig frem. Jeg har aldrig tidligere haft hund og har aldrig forstået dem, der betragtede deres hunde som familie. Nu er jeg selv med i klubben!

Hvordan slapper du af?

– Jeg bor tæt på stranden, og der begynder og afslutter jeg så vidt muligt min dag i selskab med hunden. Da jeg i sin tid flyttede til Solrød, var jeg sikker på, at når børnene var store, ville jeg igen vende næsen mod København. Det tvivler jeg på nu. Jeg er kommet til at sætte pris på at bo et sted med fred, ro og ingen trafik og larm.

Læs også: Vi elsker friheden på landet

Dyrker du sport og motion?

– Ja, jeg både løber og går i træningscenter. Jeg træner på hold, da det er mere forpligtende end at træne for mig selv. Og så tager jeg altid trapperne frem for elevatoren og prøver i det hele taget at gøre motionen til en naturlig del af hverdagen. Jeg bliver aldrig typen, der løber maraton. Apropos "Hjertegalla" er motion jo i øvrigt vigtigt for hjertet.

Hvad ville du være, hvis du ikke var journalist?

– Måske skolelærer eller guide. I hvert fald noget med formidling. Kommunikation har altid været en stor del af mig. Som barn gik jeg rundt i City 2 med min kassettebåndoptager og interviewede folk om deres indkøb. Jeg lavede også mit eget ugeblad, hvor jeg selv tegnede billederne.

Hvad er dit bedste råd til et ungt menneske, der gerne vil være TV-vært?

– Vær interesseret i alle andre end dig selv. Det er andre mennesker og deres historier, der er det væsentlige.

Sofie Linde er også en af TV 2's populære studieværter. Læs vores interview med hende her.