Op i de højere luftlag med Elvis

Mandag, 1. november 2010
af Redaktion
Ugens Elvis-cd kaster lys over mennesket Elvis Presley
Han blev rockens ikon, men gospelmusikken, som han både hørte og sang i kirken, lagdegrunden til hans musikalske opdragelse
Han blev rockens ikon, men gospelmusikken, som han både hørte og sang i kirken, lagdegrunden til hans musikalske opdragelse


Af Johan Isbrand
Foto: All Over

Shop Elvis-cd'er her

Elvis Presley var en åndeligt søgende natur. Og under titlen "Inspirational" er hans smukkeste, religiøse og spirituelle øjeblikke samlet.
"Kongen" efterlod sig en gigantisk samling af bøger om åndelige emner. Og side op og side ned var de overstrøet med håndskrevne notater, kommentarer og spørgsmål. Det var med andre ord temmelig grundige studier i religion og filosofi, sangeren i sine ledige stunder havde engageret sig i.

Livets store spørgsmål
Elvis' spirituelle søgen tog for alvor fart i årene 1963-66, hvor han var utilfreds med sin karriere, ledte efter et ståsted i livet og følgelig var naturligt optaget af tilværelsens store spørgsmål.
Den aktuelle samling af hans mest inspirerede livtag med det spirituelle er således i høj grad en nøgle til forståelse af Elvis som person.
Og ikke for ingen ting indledes cd'en med sangen "If I Can Dream" fra hans berømte comback-show på tv i 1968.

DET FÅR DU


Country var en vigtig bestanddel i Elvis' musik lige fra de allerførste pladeindspilninger, men han formåede altid at give melankolien, hjertesorgen og tårerne i øjenkrogen en personlig, musikalsk drejning. Vi giver dig hans bedste country-øjeblikke.

1. For The Good Times
2. Take Good Care Of Her
3. She Wears My Ring
4. Always On My Mind
5. Snowbird
6. Green, Green Grass Of Home
7. Tomorrow Never Comes
8. A Hundred Years From Now
9. Kentucky Rain
10. Good Time Charlie's Got The Blues
11. It Ain't No Big Thing
12. Are You Sincere
13. Release Me
14. Funny How Time Slips Away
15. I'm So Lonesome I Could Cry
16. There's A Honky Tonk Angel
17. If I'm A Fool (For Loving You)
18. Pieces Of My Life
19. Blue Eyes Crying In The Rain
20. I Can't Stop Loving You

Øjeblikke med kongen
Her i efteråret har Familie Journal alle tiders tilbud til læserne: Sammen med bladet vil man til fordelagtig pris kunne købe en sand perlerække af cd'er med de største musikalske øjeblikke, "Kongen" har givet os.
Blad + cd koster 70,50 kr. Hvis du ikke når at få cd'en købt, mens bladet er på gaden, kan du købe den i Familie Journal Shop ca. 14 dage efter udgivelsesdagen. Shop Elvis-cd'er her


Gæt med
Hvor meget ved du om Elvis? Tag vores Elvis-test her...

Otte sider af Elvis
Hvis Elvis Presley stadig havde levet, ville han i år være blevet 75 år. Familie Journal og Sony Music hylder i den forbindelse "Kongen" med en serie cd'er under den fælles titel "100 % Elvis".
De i alt otte opsamlinger med hver sit tema viser, at han ikke bare var rockens nummer et, men mestrede det meste. Overskrifterne er henholdsvis Rock, R&B, Movies, Inspirational, Country, Love, Live og Christmas.

Få lidt Elvis-lyd her
Vind Viva Elvis her

Læs mere om de første Elvis-cd'er her:
Elvis 1: Musik, der ryster dig igennem
Elvis 2: Kongen og rødderne
Elvis 3: Elvis-klassikere på stribe