Pia blev Årets Taber

Søndag, 3. januar 2016
Af Helle Lyngbo. Foto: Jacob Ljørring
Totalforvandling er det ord, der bedst dækker året 2015 for Pia. Den 42-årige kvinde fra Kalundborg, der havde så meget imod sig, har tabt 50 kilo og har fået vendt op og ned på hele tilværelsen. Og nu har hun også vundet titlen som Årets Taber.
Pia blev Årets Taer 2015

I 2015 har Pia Mølbæk ikke alene sagt farvel til 50 kilo og et årelangt morfinmisbrug – hun har også sagt farvel til sit navn, sin kæreste og sin lejlighed i Kalundborg.

– Min familie kan ikke følge med, og det kan jeg næsten heller ikke, siger Pia og tilføjer grinende:

– På et tidspunkt troede min familie, at jeg var blevet medlem af en sekt!

Pia har nu kun én at takke for den kolossale udvikling, der er sket med hende, og det er hende selv. Fra at være fanget i et stillestående helvede af både fysisk og psykisk sygdom, medicinmisbrug og selvmordstanker er Pia i dag parat til at kaste sig ud i livet med åbne arme.

Læs mere om Pia i vores præsentation af hende

Ville lære at meditere

To højskoler har givet hende hvert sit velanbragte spark: Først hjalp Minihøjskolen i Kalundborg hende med at komme i gang med de fysiske udfoldelser, der har sat skub i hendes store vægttab. Minihøjskolen er et værested for mennesker med psykiske lidelser, hvor Pia nu er medlem af bestyrelsen og idrætsinstruktør.

Og her i efteråret har Pia været flere måneder på Væksthøjskolen på Djursland.

– Jeg tog egentlig dertil for at lære at meditere, det havde jeg nemlig hørt, var godt for mennesker med psykiske lidelser, siger Pia og smiler over hele hovedet.

For hun kom ikke alene derfra med masser af anvendelig viden om meditation og andre spirituelle emner – hun fandt også en ny kæreste og en ny vej i livet.

– Jeg vil gerne hjælpe andre, der har haft det svært, og jeg vil fortsætte det frivillige arbejde her på Minihøjskolen, selv om jeg er flyttet fra byen, siger Pia.

Læs om andre kandidater til Årets Taber:

Annette: - Jeg elsker kage

Katrine på 17 tabte 25 kilo

Jane: - Jeg var sukkernarkoman

Marie tabte 30 kilo

Vær med til at finde Årets Taber 2016

Forår med rejser

Men allerførst skal hun i gang med at pakke kufferten, for lige efter nytår rejser hun tre måneder til Indien med sin nye kæreste, Per. Og når hun er hjemme igen, kan det sikkert knap betale sig at pakke den ud igen, for Pia er blevet kåret som Årets Taber og er dermed vinder af et gavekort på 15.000 kr. til Kulturrejser Europa.

– Jeg er helt overvældet. Tusind tak for det. Så vil jeg rejse med min søster, Christa, hun har altid været der for mig, siger Pia.

Eller rettere Cassandra. For midt i processen røg det fornavn, hun aldrig har været rigtig tilpas med.

– Mens jeg var på Væksthøjskolen, skrev jeg ugebreve hjem til Minihøjskolen, og pludselig gik det op for mig, at når jeg hele tiden sang, dansede og smilede, var det jo, fordi jeg er blevet forelsket – forelsket i livet, siger Cassandra.

Kender du slankeklubben.dk?

Vær med til at finde Årets Taber 2016