Rykkede ind til naboerne efter stormflod

Mandag, 6. september 2010
af Redaktion
Lene og Niels åbnede deres hjem for Rita og Peter, da en ubarmhjertig stormflod skyllede huset væk under fødderne på dem.
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Af Ole V. Hansen

Ægteparrene Lene og Niels og Rita og Peter har et ubrydeligt naboskab i Halskov tæt på Korsør. Da Storebælt gik over sine breder og ødelagde Rita og Peters hus, stod Lene og Niels klar med åbne arme og gav det nødstedte ægtepar husly, indtil de kunne komme på fode igen.

Naboerne gav krisehjælp
Da Storebælt gik amok, og på mindre end en time oversvømmede huset i Halskov, var det Rita og Peters held, at deres gode naboer trådte til. - Havde det ikke været for dem, tror jeg, vi for længst havde opgivet. De to var vores krisehjælp og deres hus vores traumecenter, fortæller Rita.
Det var dog mere held end forstand, at Lene og Niels overhovedet var i stand til at byde dem indenfor. Deres hus var også blevet oversvømmet, hvis vandet havde stået blot to millimeter højere.Rykkede ind på førstesalen
Efter oversvømmelsen fulgte en periode med affugtning af huset, hvor Rita og Peter flyttede ind hos deres fantastiske naboer. - Vi boede oppe på førstesalen i det tidligere børneværelse og spiste fast med ved alle måltiderne. Niels ringede ligefrem og spurgte, hvor vi blev af, hvis vi ikke dukkede op til spisetid, fortæller Peter.
Det viste sig, at deres hus ikke stod til at redde, og siden er Rita og Peter flyttet ind i et sommerhus få minutters gang fra deres gamle hjem.

Naboskabet består
Selvom deres hus er ødelagt, har Rita og Peter beholdt grunden, og de vil bygge et nyt hus, så deres enestående naboskab med Lene og Niels atter kan komme op i fulde omdrejninger.
- Vi vil og må simpelthen tilbage. Hjem til grunden og til vores enestående naboer, lyder det med fasthed i stemmen fra evigt optimistiske Rita.


Læs også:


Blev
genoplivet
af naboerne

Naboer stod klar
efter dødsfald
og indbrud

Gode naboer
hjalp, da kræften
slog ned