Sammenhold i familien er en dejlig præmis

Tirsdag, 24. juli 2018
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Gregers Overvad.
Martin Miehe-Renard er endnu en gang manden bag den nye Far til fire-film, som havde premiere den 28. juni. Vi mødte ham til en snak om filmen, familie, sommer og sommerhuset.
Martin Miehe-Renard om den nye Far til fire film

– Jeg er i gang med at male mit sommerhus. Og så skriver jeg på et nyt, spændende projekt – kun for voksne.

– Jeg har lavet masser af film og tv for børn. Sådan er det bare blevet, og det er bestemt også sjovt at lave. Men jeg drømmer om at lave noget mere for voksne.

Sådan siger Martin Miehe-Renard, da vi en sommerdag møder ham i hans og konen, Karin Jagds, sommerhus i Hornbæk. Han er aktuel med den nyeste Far til fire-film, "Far til fire i solen", som han både er manuskriptforfatter og instruktør på.

Læs også: Mormor og morfar blev reserveforældre

– Opgaven med de nye Far til fire-film har været ekstra interessant, fordi jeg skulle overholde konceptet og samtidig puste noget nyt liv i dem. Gøre dem mere moderne.

– Det er stadig fis og ballade, men denne film, ”Far til fire i solen”, handler rent faktisk også om noget, som man kan forstå med sit hjerte: at vi alle er gode nok, som vi er.

Hvorfor holder konceptet stadig?

– Det har jeg også spurgt mig selv om. Jeg ved godt, hvad det er. Og det er mere aktuelt nu, end det var i 50’erne. Det handler om familiesammenhold. Om at dele livets glæder og sorger med hinanden. Det er en rigtig dejlig præmis i en ellers spændende digital samtid.

Læs også: Søstre fandt hinanden efter 40 år

Men hvad ser Martin mon som de bedste værdier, han har givet videre til sine egne tre børn.

– En sund skepsis. De skal selv tage stilling til det, de ser og hører.

– Ærlighed. At man står inde for det, man gør og siger.

– Og så at kærlighed og sammenhold overvinder alt – ligesom præmissen i Far til fire-filmen.

Hvor går sommerferien hen?

– Vi skal være i vores sommerhus i Hornbæk. Den danske sommer, når først den kommer. Det er fantastisk. Og så skal Karin og jeg til Wimbledon og se tennis. Vi er tennisentusiaster og spiller også sammen.

– Mallorca er vores yndlingsferiedestination. Vi kommer der flere gange om året. Det er det smukkeste sted på jordkloden. Vi tager gerne på tennisferie med en masse venner.

Hvordan forkæler du dig selv?

– Så skulle jeg ansætte en lille, dygtig maler til sommerhuset. Ej, det vil jeg nu gerne gøre selv.

– Skulle jeg gøre noget godt, så skulle jeg tage ud og spise noget lækker mad med Karin. Mad er en fælles hobby, vi har, og vi laver den også gerne selv.

– Jeg elsker Krabbekløer. Og koldskål. Karin er en mesterkok, men koldskålen laver jeg.

Få opskriften: Cheescake med koldskål