Lækker cheesecake med kammerjunker og smag af koldskål

Der er nu ikke noget som smagen af sommer! Og det får du bestemt i denne skønne cheesecake med smag af koldskål.
Af
af Christine Bille Nielsen
cheesecake med koldskål
3 t
12 personer
Bund
150 g kammerjunkere
80 g smør
Creme
4 1/2 blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis
Pynt
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Bund til cheesecake Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt.
  2. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne.
  3. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.
  4. Creme til cheesecake Udblød husblassen i koldt vand.
  5. Riv citronskallen fint.
  6. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  7. Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle.
  8. Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter.
  9. Pisk flødeosten luftig med en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis.
  10. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk til cremen er helt jævn.
  11. Hæld den lune citronhusblas i cremen.
  12. Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.
  13. Pynt Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen.
  14. Drys med fintrevet citronskal.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.