Sofie Lassen-Kahlke: Jeg er en kærlig, omklamrende mor

Lørdag, 25. maj 2019
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Morten Mejnecke
Sofie Lassen-Kahlke er aktuel i Odense Sommerrevy 2019 sammen med Vicki Berlin, Niels Olsen, Lars Arvad og Thomas Mørk. Her fortæller hun lidt om arbejdet med revyen, og hun åbner også op for, hvad der optager hende helt privat.

Sofie Lassen-Kahlke er født i København i 1979. Hun er skuespiller med bopæl i Hellerup. Her bor hun sammen med sin mand, Hans, og børnene Alfred og Agnes på henholdsvis 8 og 4 år.

Hvad er du optaget af lige nu?
– Vi er i gang med Odense Sommerrevy, og det er virkelig sjovt. Det er første gang, jeg laver sådan rigtig revy, og det er en helt anden arbejdsproces, end jeg ellers har været vant til. Der bliver snakket rigtig meget, for manuskriptet skal vi jo sætte sammen i fællesskab. Det er ret hyggeligt.

Er der noget, der overrasker dig?
– Det kom faktisk lidt bag på mig, hvor meget seriøsitet der ligger bag næsten hver sketch. Det er ofte et vigtigt budskab, der ligger til grund for det, der ender med at blive en lagkagesketch. Vi taler utrolig meget politik.

Læs også: Robert Hansen: Sammen med min søn giver alt mening

Har du fundet dit ”funny-bone”?
– Jeg ser ikke mig selv som ”virkelig sjov”. Men Trine Gadeberg spurgte mig for mange år siden, om jeg ville være en del af City Singler, og så begyndte det lidt der.

Det er sindssygt svært at være sjov på en scene og også lidt angstprovokerende, men man lærer jo hele tiden. Nu er jeg blevet så gammel, at jeg hviler ret meget i, at jeg ikke er verdens sjoveste menneske, men så bidrager jeg med noget andet.

Hvad kan få dig til at grine?
– Når folk åbner op for posen og er megaærlige om noget personligt, der er lidt kikset. Det kan jeg godt lide.

Hvad kan gøre dig vred?
– Mennesker, som behandler andre mennesker uretfærdigt. Eller når mine børn ikke vil ud ad døren om morgenen. Haha! Men jeg er heldigvis aldrig vred særlig længe.

Hvordan er du som mor?
– Jeg er meget kærlig, til tider lidt omklamrende. Jeg har lidt svært ved at give mine børn frie tøjler, og jeg er meget deltagende, når jeg er hjemme. Jeg elsker at være mor.

Læs også: Elsebeth Egholm: Friheden er det bedste ved at være forfatter

Hvilke råd giver du videre til dine børn?
– At de skal huske at sætte pris på de mennesker, de har omkring sig. Det synes jeg også selv, jeg er god til.

Din mest mindeværdige ferie?
– Da jeg var med min familie på ferie i autocamper i New Zealand for to år siden. Det var både på godt og ondt. Men det er det smukkeste land, så jeg er glad for, vi ikke udskød det, selv om det var med blebarn i en camper.

Har du et særligt barndomsminde?
– Vores ferier i Danmark. Cykelture på Hærvejen, ture til Fanø og sådan noget. Det var meget trygt og fantastisk. Man har jo i virkeligheden ikke brug for andet som barn. Men forældrene kan godt have en udlængsel, og det har jeg, selv om det bestemt ikke er kommet ind med modermælken.

Læs også: Lisa Carlehed: Jeg har forelsket mig i at lave film

Hvad er din livret?
– Jeg spiser alt. Men hvis jeg virkelig skal forkæle mig selv, så køber jeg sushi.

Har du en leveregel?
– At man ikke skal være sur for længe ad gangen. Jeg kan virkelig blive vred og råbe højt, men når jeg først har fået luft, så smiler jeg igen.