Vi har pligt til at blande os

Onsdag, 13. april 2016
Mary Steengaard
Da Sara oplevede, at en mand stod og sparkede en hund i hovedet, tog hun affære. Hendes mod og handlekraft blev belønnet ved Dyrenes Beskyttelses kåring af årets største dyreven.

Smak!

Lyden, da mandens velrettede spark rammer hundens hoved, får Sara til at gispe. Da han gentager handlingen, springer Sara resolut af cyklen, smider den fra sig og styrter hen mod den skræmte hund, der kryber rundt om mishandleren.

– Jeg var på vej hjem efter at have været oppe og købe ind til min fødselsdag sidste vinter, fortæller 24-årige Sara Lund, der for nylig af Dyrenes Beskyttelse blev kåret som Årets Dyreven 2015.

Saras cykeltur går ad Hvidovrevej direkte forbi en kiosk, hvor en gruppe mænd ofte hænger ud i fritiden.

– Da jeg så, hvordan manden lossede til den stakkels hund, nåede jeg slet ikke at tænke, før jeg smed cyklen med varer og det hele.

Selvfølgelig kan man blande sig

Sara går direkte hen til manden og forklarer ham, at han simpelthen ikke kan stå og sparke sin hund.

– Jeg spurgte ham, hvad han dog tænkte på, mens jeg satte mig på hug hos hunden, som straks kravlede helt ind til mig.

Læs også om Grethe, der hjælper alle de hunde, hun kan

Da manden råber til Sara, at hun overhovedet ikke skal blande sig i, hvordan han behandler sin hund, bliver hun rigtig gal.

– Jeg sagde til ham, at det kunne jeg love ham for, at jeg skulle. Og så stod vi og diskuterede på fortovet, mens folk stimlede lidt sammen i nærheden af os.

Sara får lokket telefonnummeret til mandens kæreste ud af hans venner, og kort tid efter kommer kæresten i sin bil.

- Hun var glad for, at jeg havde taget affære, og vi aftalte, at jeg skulle hjælpe hende med at finde et nyt hjem til Tarzan, som hunden hed.

Væltede ind med likes

Da Sara kommer hjem, skriver hun en opdatering på Facebook for at vise, at man sagtens kan gøre en forskel ved blot at bruge tre kvarter af sit liv.

– Og så væltede det ind med likes! På mindre end en time havde 5.000 mennesker liket, og fremmede skrev søde beskeder til mig.

Det kom Dyrenes Beskyttelse for øre, hvad Sara havde gjort, og de kontaktede hende og fortalte, at hun var blevet nomineret som Årets Dyreven og var blevet valgt til en af de tre kandidater til finalen.

– Jeg blev fuldstændig overrasket og anede ikke, hvor stort det var, før jeg mødte op sammen med min familie til den store kåringsfest. Da jeg vandt og samtidig blev kåret som ”Hverdagens helt” i en afstemning blandt Dyrenes Beskyttelses medlemmer og andre almindelige mennesker, var jeg dybt rørt.

Sara, der ofte passer sin mors hund, amstaff’en Molly, har altid elsket dyr,

– Jeg håber inderligt, at min historie kan motivere andre til at handle, når de ser dyr blive mishandlet, så mange andre dyr måske kan få hjælp ligesom Tarzan!