Livshistorier
Min gæstfrihed blev taget for givet
Barndommens ferier
Fem somre har Thomas foreløbig tilbragt i Loshult. Men det nære forhold til Sverige blev grundlagt langt tidligere:
- Fra 1966 til 1976 havde mine forældre et hus i Skeppshult i Småland. Her tilbragte jeg alle mine skoleferier, fortæller Thomas, der som voksen blev uddannet glarmester og i en periode arbejdede med glaskunst, inden han han tog hul på en karriere som rockmusiker og blandt andet havde succes med grupperne Simcess og Blink.
Hittede i Asien
Sidstnævnte band blev et stort navn i Asien, og et af deres numre lever i dag sit helt eget liv:
- Den originale video til sangen "Kiss Me" er gået tabt, men der bliver ved med at dukke nye versioner op på YouTube - lavet af fans i Asien. Der ligger også bryllupsvideoer med folk, der synger sangen for deres udkårne. Og den er sågar blevet brugt i en reklame for nudler. De mange udgaver er til sammen blevet set ti millioner gange. Som min musikforlægger sagde til mig en dag: "Du har skrevet en sang, der aldrig vil dø."
Her kan du møde en anden "spillemand", Tore Eg
Moden familiefar
For snart ni år siden indledte Thomas og Signe det romantiske parløb, der har gjort den garvede musiker til far i en moden alder.
Signe er social- og sundhedsassistent, men da datteren var 8-9 måneder, besluttede hun at forlænge sin barsel:
- Jeg så i øjnene, at jeg ikke kunne aflevere hende i en institution og dermed føle mig som en dårlig mor og en lige så dårlig arbejdstager. Jeg ville passe hende hjemme, til hun skulle i børnehave. Det er et valg, vi har taget, og det kan lade sig gøre, fordi vi bruger meget få penge. Vi har en toværelses lejlighed på Nørrebro, og huset her i Sverige koster os ingenting, siger hun.
Fruen fandt huset
Det var også Signe, der fandt familiens svenske paradis på nettet en dag, hvor hun var forkølet og lå i sengen med sin bærbare computer.
- Det første hus blev dog købt for næsen af os, men så fik vi kig på huset i Loshult, og allerede, da vi så det ude fra vejen, vidste vi, at det skulle være vores. Da vi flyttede ind, blev vi budt velkommen af 91-årige Folke, der boede overfor. Han havde en pose blommer med og fortalte på livet løs, mens han viste os rundt i vores nye hus, som han kendte ud og ind, husker Thomas.
Få opskriften på svensk pølseret her
Svinger øksen
Huset er af den type, man tidligere kaldte et daglejerhus - en beskeden bolig bygget til den fattigste del af befolkningen. Men i Thomas' og Signes øjne er det på alle måder et drømmehus.
- Det er så fint, gammelt og råt, udbryder Thomas begejstret, da han viser dette blads udsendte rundt.
- Jeg er her oftere end Signe. Så går jeg alene og ordner ting og komponerer musik, beretter musikeren, som en dag, da han sad og klimtede på guitaren, pludselig havde skabt sin første svenske sang. Det blev begyndelsen til albummet "Sverige er bra!!", som støt og roligt har fået svenskernes øjne og ører op for sangeren. En dansker, der hylder Sverige i sang og musik, møder man trods alt ikke hver dag.
- De synes, det er sjovt, at jeg synger på svensk og er god til det. Ja, alene ved at kaste mig ud i deres sprog har jeg som dansker reelt allerede hentet mit første point hjem. Og så kan de jo høre, at jeg kender til landet, kulturen og svensk musik gennem årtierne. Så rygtet om mig har stille og roligt spredt sig, og jeg har opnået at blive inviteret helt til Stockholm for at optræde, smiler Thomas Negrijn.
Læs her om en familie, der flyttede til Sverige, men er vendt hjem igen
Populære artikler på familiejournal.dk
Opskrift på skønne marcipanruder med jordbærmousse
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.