Willy er stadig på eventyr

Lørdag, 16. april 2011
af Redaktion
Når tegneseriefestivalen Art-Bubble i week¬enden afholdes i Horsens, bliver der lejlig¬hed til et gensyn med ”Willy på eventyr” – en af de populæreste tegneserier i Familie Journals mere end 130-årige historie.
Foto: Privat
Foto: Privat

Når tegneseriefestivalen Art-Bubble i week¬enden afholdes i Horsens, bliver der lejlig¬hed til et gensyn med "Willy på eventyr" - en af de populæreste tegneserier i Familie Journals mere end 130-årige historie.

Det skyldes fanklubben Willy-Centret, der har til formål at indsamle al viden om tegneserien, der - med en pause mellem 1947 og 1956 - fandtes i bladets spalter fra 1923 til 1977. De første år oversat fra den engelske serie "Rob The Rover", i besættelsesårene teg¬net og skrevet af danskeren, Harry Nielsen, mens Familie Journals senere chefredaktør, Aage Grauballe, og tegneren, Tage Ander¬sen, stod med ansvaret i seriens sidste 21 år. I forbindelse med festivalen udgiver for¬laget Fabel et hæfte med "Willy på even¬tyr".

Her ses tegnerens enke, Elisabeth Taul, sammen med center-medlemmerne Jan Wennerberg, Björn Harnby, John Hel¬weg, Asger Pedersen og Ole Rosén.

Af: Ole V. Hansen