Familien troede, Mikkel havde ADHD

Mandag, 9. juni 2014
af Mary Steengaard, foto: Poul Anker Nielsen
ADHD-symptomer gjorde livet surt for Mikkel og hans familie

Populære artikler på familiejournal.dk

Hørt fra børnOpskrift på chokoladekage til fødselsdagSødt ophæng med ugler til barnevogn

Rikke var fuldstændig afvisende, da hendes mor viste hende en artikel i Familie Journal om 10-årige Marcus, som var mistænkt for at have ADHD.

Læs om, hvordan kiropraktik gav Marcus og hans familie ro

- Godt nok havde vores Mikkel ualmindelig meget krudt i bagdelen, men da jeg læste om, at Marcus stort set ikke havde sovet siden fødslen, syntes jeg slet ikke, at det var det samme.

Rikke Bendixen og hendes mand, Lars, var vant til, at deres søn, som også er 10 år i dag, allerede som 3-årig løb på væggene i hjemmet i Møgeltønder.

- Mikkel har aldrig kunnet sidde stille, og lektier har altid været en kilde til evige diskussioner, for Mikkel kunne simpelthen ikke koncentrere sig særlig lang tid ad gangen. Hver gang endte det med, at vi blev uvenner.

Læs også om, hvordan Brian Holmelund via sin niårige søn fandt ud af, at han havde ADHD

Masser af skældud

Tanken om, at Mikkel havde adhd havde strejfet ægteparret.

- Faktisk havde jeg bedt om at få ham undersøgt for det, men det mente hans skolelærere ikke, at der var grund til. De sagde, at han bare var en dreng, der havde lidt for meget energi og slet ikke havde de træk, der skulle til.

Ud over overdreven energi var søvnproblemer også noget, familien til dels var plaget af.

- Det var så træls, at han ofte lå og roterede i sin seng om natten.

Mikkel husker selv, hvordan det var at få ballade hele tiden.

- Jeg fik meget tit skældud, og i skolen kom jeg hele tiden op at skændes eller slås med nogle af de andre. Når jeg så kom hjem, fik mine forældre en mail fra skolen, og så var det ikke så godt.

For godt til at være sandt

Siden familien i 2008 flyttede til Højbjerg for at overtage campingpladsen Blommehaven, blev Mikkels situation langsomt forværret, og af samme grund var Rikkes mor temmelig insisterende, da hun havde læst om Marcus' besøg hos en kiropraktor.

- Min mor understregede, at der i artiklen stod, at Marcus også - ligesom Mikkel - var for tidligt født og også var taget ved kejsersnit. Og vi huskede begge to, hvor utålmodig Mikkel var som spæd. Måske skulle vi nok allerede dengang have bemærket, at han opførte sig lidt unormalt

Til sidst lod Rikke sig overtale og ringede til kiropraktor Johannes Højberg på Højbjergklinikken.

- Vi kendte lidt til ham i forvejen, fordi Lars engang havde fået hjælp til en dårlig skulder, som havde gjort ondt i tre år efter en arbejdsskade. Jeg sagde til ham i telefonen, at jeg godt var klar over, at jeg nok lød lidt dum, men jeg havde hørt, at når man er født for tidligt og ved kejsersnit, kan noget sidde fast i nakken.

Kiropraktoren syntes overhovedet ikke, at Rikke lød dum.

- Han sagde med det samme, at 10 behandlinger kunne kurere problemet, og det lød jo næsten for godt til at være sandt.

Men allerede efter første konsultation kunne både Mikkel og hans forældre mærke en forskel.

Læs også om Lucas, der fik hjælp til sin ADHD gennem kraniosakral-terapi

Stor lettelse

- Kiropraktoren lod stille og roligt sine fingre køre ned ad Mikkels nakke og ryg, og allerede ved nakken stoppede han op og sagde, at der sad noget. Også flere steder længere nede ad rygraden sad der noget, og efter undersøgelsen pressede han Mikkels ryg bagover, så det knagede og bragede.

Selv om det måske lyder voldsomt, husker Mikkel det kun som behageligt.

- Jeg var slet ikke bange, og jeg kunne mærke en stor lettelse indeni bagefter - det var dejligt!

Ved den efterfølgende konsultation gennemgik Mikkel en større undersøgelse, som både inkluderede synet, reaktionsmønstrene og motorikken.

- Det jeg syntes, var mest mærkeligt, var, at kiropraktoren kunne konstatere en bygningsfejl på Mikkels højre øje, og det kunne en øjenlæge senere bekræfte.

- Efter de første behandlinger begyndte vi at få positive mails fra skolen, og efter de lovede 10 behandlinger og daglige øvelser herhjemme har vi alle fået en meget roligere hverdag.

Mikkel selv er superglad.

- Det bedste er, at jeg nu kan spille et helt Playstation-spil igennem uden afbrydelser, og jeg får ikke så meget skældud mere.Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.