Kostplan og samtaleterapi hjalp Victoria

Søndag, 13. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Victoria Clausen tog voldsomt på og orkede ikke andet end at ligge i sin seng. Lægerne tog hende ikke alvorligt og mistænkte hende for at spise slik i smug. Men kost- og ernærlingsvejleder Anne Grete Rose Horneman-Thielcke har fået hende på ret køl igen.
Victoria Clausen tog voldsomt på og var livstræt, men kostvejleder Anne Grete Rose Horneman-Thielcke hjalp hende på ret køl med en blanding af kostplan, urtete, vitaminer, mineraler og samtaleterapi.

Victoria Clausen dyrkede kunstskøjteløb på eliteplan og spiste egentlig sundt. Hver dag stod den på proteinboller, æg og masser af grøntsager. Til gengæld var kostplanen noget ensformig, og når hun blot en enkelt dag spiste noget andet, end hun plejede, reagerede kroppen voldsomt ved bogstaveligt talt at svulme op. Desuden begyndte den i dag 16-årige Victoria fra sommeren 2015 at tage på uden påviselig grund.

– Fra om morgenen til om aftenen kunne jeg nogle gange have taget hele fem kilo på. Så forsvandt noget af det igen, men lidt af det blev siddende. I perioden fra begyndelsen af sommeren til omkring efterårsferien 2015 tog jeg 16 kilo på, fortæller hun.

I samme periode var Victoria konstant trist og træt og manglede energi. Hun trænede stadig meget, men holdt op med at mødes med veninder og tilbragte stadig mere tid i sengen.

– Jeg havde ingen livsglæde. Jeg lå hele tiden og så fjernsyn og kom ikke ret meget i skole, husker hun.

Victorias mor Katja, 43, der har eget firma med regnskab og økonomisk rådgivning, var stærkt bekymret:

– Jeg kunne komme hjem fra arbejde og finde Victoria grædende og med oppustet mave. To gange truede hun endda med at hoppe ud fra altanen, husker Katja.

Læs også: Musik og natur er Aviajas terapi.

Victoria blev indlagt til undersøgelse for hormon- og stofskifteproblemer, men lægerne fandt ikke noget konkret og mente derfor, at den unge pige måtte spise slik og chokolade i smug.

– Vi var også en tur omkring en kostvejleder, som arbejdede med idrætsfolk, og som lagde et kostprogram til Victoria, men det gav heller intet reslutat. Så var det, en af mine kunder anbefalede kost- og ernæringsvejlederen Anne Grete Rose Horneman-Thielcke, der har klinik i Søllerød. Jeg ringede og talte med hende, og da jeg havde lagt røret, sagde jeg til mig selv, at det her troede jeg på, husker Katja.

Victoria og vitaminerne

Fundamentet i Annes behandling er individuelt tilpasset kost suppleret med vitaminer, mineraler og homøopatisk medicin.

– Som efterbehandling bruger jeg blandt andet samtaleterapi og healing, finder patienternes smertepunkter og forløser dem gennem mental træning, fortæller Anne.

I februar var Victoria hos Anne for første gang sammen med sin mor. Og helt fra begyndelsen tegnede tingene lovende.

– Her blev Victoria taget alvorligt, hvad hun ikke altid blev på hospitalet. Det var et helt nyt menneske, der gik derfra efter hvert møde – og altid med følelsen af, at hun havde rykket sig et kæmpestort skridt, siger Katja.

Læs også: Lav dit eget urteapotek

Hendes datter tager over:

– Selv om jeg havde det skidt, lykkedes det mig at få gode karakterer i skolen. Men jeg var nok ikke kommet i gymnasiet, hvis ikke jeg havde gået hos Anne. Jeg havde det jo sådan, at jeg ikke ville være bekendt at vise mig for kammeraterne på grund af mit udseende. Men fra februar levede jeg 100 procent efter Annes anvisninger. Jeg drak urtete og skiftede mellem pebermynte-, brændenælde-, lindeblomst- og kamilleblomstte, som var de typer, der passede til mig. Derudover skiftede jeg de mange grøntsager, jeg spiste, ud med nogle andre. Og så er der alle vitaminerne og mineralerne. Min mor blander en syvdages-beholder til mig med mine forskellige kosttilskud i pilleform.

– I begyndelsen fik kostændringen mig ikke til at tabe mig. Der gik et par måneder, før der skete noget. Humøret kom betydelig hurtigere på plads. I dag er jeg gået hele to numre ned i tøj, men jeg er samtidig nået dertil, hvor jeg accepterer mig selv, som jeg ser ud, og ikke behøver at veje mig og tælle kalorier.

Læs også: Dorthe opfandt angst-armbånd.

I Familie Journal nummer 46, der kan købes i butikkerne fra den 14. til den 20. november 2016, kan du endvidere blandt andet læse om

· Den egentlige årsag til, at det begyndte at gå skævt med Victorias sundhed

· Annes baggrund og historien om, hvordan hun blev selvlært behandler

· Annes seneste bog ”Der er altid håb”, som udkom for nylig