Lisbet Dahl - en kvinde med temperament

Lørdag, 20. februar 2016
af Johan Isbrand foto: Gregers Overvad
Lisbet Dahl fortæller om sit liv og sin karriere - og sit berømte temperament - i Familie Journals nye serie "Livshistorier"

Lisbet Dahl har travlt for tiden og kan godt blive en anelse træt.

Dagen før, Familie Journals journalist var på besøg, havde to andre journalister været hos hende, Rikke Rottensten og Jakob Steen Olsen, der arbejder på en ny biografi om den populære, 69-årige skuespillerinde.

– De var her i fire hele timer. Så bliver man altså lidt kvæstet. Også selv om man bare skal snakke om sig selv, siger Lisbet, der i det hele taget må siges at være permanent og massivt efterspurgt som interviewemne. TV 2 Charlie har for nylig fulgt hende og hendes familie, hvor familien Dahl er en af de tre ”Showbiz-familier”, der portrætteres i serien.

Se også galleri af smukke kvinder over 60 år

En ung pige med temperament

Lisbet har arbejdet sammen med begge sine sønner i Cirkusrevyen: Med Jacob som fast regissør og Gustav som lejlighedsvis komponist. Endvidere har datteren Martine i årevis arbejdet på revyens kontor, og endelig har Lisbet flere gange spillet sammen med barnebarnet Caroline.

Det var da mig, der i sin tid anbefalede holdet bag tv-serien ”Sommer” at tage Caroline til casting. De skulle bruge en stædig og trodsig, ung pige med temperament. Og sådan en havde jeg lige ved hånden, griner hun.

– Temperament har hun og jeg nok på hver sin måde. Et kendetegn ved mig er, at jeg bliver rasende, når jeg ikke får min vilje. Det kan spores helt tilbage til min skoletid, hvor jeg kunne finde på at tage mit overtøj og gå hjem midt i timen, hvis jeg fandt et eller andet urimeligt. Det er mine gamle klassekammerater, der fortæller mig, at det var sådan, det var. Den slags glemmer jeg nemlig selv. Jeg er så heldigt skruet sammen, at jeg kun husker de gode ting og succeserne. Alt det irriterende går let i glemmebogen.

Læs meget mere om Lisbet Dahls liv og karriere i Familie Journal nr. 8, mandag den 22. februar.