Mille fra Ramasjang - nu også som forfatter

Søndag, 4. december 2016
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Mille Gori - kendt af de yngste som DR Ramasjangs Motor Mille - har skrevet sin første bog, "Cirkus Mille", der nok skal finde vej ind under juletræerne i år. Men Mille har mange andre jern i ilden.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg optræder med Motor Milles jule­show i indkøbscentret Field’s hver torsdag til søndag helt frem til lillejuleaften. Og så har jeg netop indspillet hele to julekalendere. I den ene tager jeg til Tanzania for at finde julestemningen. Den er lavet for SOS Børnebyerne til brug i skolerne, og der medfølger undervisningsmateriale og et link til afsnittene af kalenderen. Den anden hedder ”Det store eksperiment” og er lavet til Viaplay. Endelig er min første bog, ”Cirkus Mille”, lige udkommet. Og der er en mere på vej.

Hvad er historien bag ”Cirkus Mille”?

– Jeg voksede op på et nedlagt plejehjem, og mine forældre havde en hel samling af cirkusplakater på væggen. Den nederste reklamerede for ”Cirkus Mille”. Den var jeg naturligt nok mest optaget af. Ifølge min mor fandtes netop det cirkus dog ikke, men hvis bare jeg brugte fantasien, kunne jeg få mig mit helt eget cirkus. Cirkus blev derfor den leg, jeg legede mest. Mine legekammerater endte som oftest med at blive tilskuere, fordi jeg selv ville lave alt det sjove. Først som voksen fandt jeg tilfældigt ud af, at Cirkus Mille er et legetøjscirkus, der står i Cirkus Arenas Cirkusland i Slagelse. Jeg var ved at græde, da jeg så det cirkus, jeg har drømt om hele min barndom. Jeg har siden renoveret og rengjort det. Jeg holdt ikke ud, at mit cirkus skulle stå der og forfalde!

Læs om "Go' Morgen"-vært Heidi Frederikke Sigdals jul her.

Hvad er din yndlings-tv-julekalender?

– ”Nissebanden” og ”Jul på slottet”. De må gerne have nogle år på bagen, så de får et skær af god, gammeldags jul over sig.

Læs også: Peter Belli gav en ged i Afrika.

I Familie Journal nummer 49, der kan købes i kioskerne fra den 5. til den 11. december, fortæller Mille endvidere om, hvordan hun skal holde jul i år, familiens juletraditioner og hendes filosofiske tanker om julemanden og den magi, der er omkring ham.

Få tjek på al julemaden her.