Mød Camilla af Rosenborg - komtessen fra benzintanken

Mandag, 27. juni 2016
af Johan Isbrand, Foto: Jacob Ljørring
Der er forsvindende lidt lighed mellem titelpersonen fra Erling Poulsens roman "Komtessen", som Familie Journals læsere får med som gave i uge 26, og den moderne, driftige, usnobbede udgave af en komtesse, som Camilla af Rosenborg er. Selv hendes titel er nu om stunder strengt taget kun et kælenavn.
Familie Journal har i anledning af, at bladet har Erling Poulsens roman "Komtessen" med som sommergave til læserne, interviewet Camilla af Rosenborg, der har en butik i Nyhavn, som udlejer Z-Ways - mindre udgaver af Segways

Hun har aldrig selv læst Erling Poulsens populære roman ”Komtessen”, der følger med denne uges blad som gave til Familie Journals læsere i uge 26. Ej heller har hun set filmatiseringen fra 1961 med Malene Schwartz i titelrollen.

– Men jeg har set ”Baronessen fra benzintanken”, og det kommer da derhenad. I Birkerød, hvor jeg bor, bliver jeg i øvrigt kaldt ”komtessen fra benzintanken”, fordi jeg er nabo til en Q8-station, smiler 43-årige Camilla af Rosenborg.

Som døtre af de nu afdøde grev Christian og grevinde Anne Dorte af Rosenborg er Camilla og hendes to søstre, Josephine og Feodora, nemlig født som komtesser. Og selv om de alle officielt har mistet titlen i forbindelse med, at de er blevet gift, bliver de fortsat i folkemunde såvel som i pressen omtalt som komtesserne.

Komtesse er mit kælenavn

– Det er ikke os selv, der bruger den betegnelse, men jeg kan sagtens forstå, at folk gør det. Så er alle klar over, hvem der bliver talt om. Man kan sige, at titlen er blevet en slags kælenavn i dag, siger hun.

– Jeg voksede op på Dronninggårds Allé i Holte i en villa, som havde været min oldemors. Familien flyttede nemlig først til Sorgenfri Slot i 1991, efter at min far havde istandsat det for egne midler. Helt fra børnehaveklassen gik jeg på Holte Gymnasium. Og når vi piger kom i andre børns hjem, bemærkede jeg da nok, at de boede lidt anderledes end os, som var omgivet af lutter antikviteter hjemme. Men det var ikke noget, vi talte om.

Læs også: Grøften i Tivoli har fået nye værter

– I 8. klasse blev min klasse delt i tre klasser, samtidig med at der kom elever fra andre folkeskoler ind. Jeg havde aldrig før oplevet modgang i forbindelse med, at jeg var den, jeg var. Men nogle af de nye elever havde fordomme om ”komtesserne”, der ”ikke skulle tro, de var noget”. Vi havde aldrig selv ment, at vi ”var noget”. Nu var der folk, der råbte efter os på gangene. Og Josephine oplevede engang, at nogen puttede en leverpostejmad i hendes jakkelomme, for hun havde jo ”råd til at få renset tøj”. Den form for opmærksomhed var ubehagelig.

I Familie Journal nummer 26, der kan købes i kioskerne fra den 27. juni til den 3. juli 2016, kan du læse resten af interviewet med Camilla, hvor hun fortæller om ægteskabet med Mikael Rosanes, børneflokken og om at miste sine forældre.

Læs også: Morgenstel til kongelige tvillinger