Søren Hauch-Fausbøll juler, så hatten passer

Søndag, 11. december 2016
af Johan Isbrand, Foto: Jacob Ljørring
"Andersens julehemmelighed" med Søren Hauch-Fausbøll og resten af "Så hatten passer"-holdet kan i disse dage nydes i en længe ventet genudsendelse på TV 2 Charlie. De sjove skuespillere er samtidig på Danmarksturné, mens julen nærmer sig med raske skridt.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg er gået på 25-årsjubilæumsturné med Så Hatten Passer. Det er vores tredje afskedsturné og formentlig den sidste. Vi har stadig den samme ironi og drillende tone over for hinanden, når vi er sammen, men der er også altid lidt nerver på. Når man arbejder med improvisation, ved man jo aldrig helt, hvad vej det går. Derudover er jeg i gang med at indspille en Cirkus Summarum-spillefilm med Lotte Svendsen som instruktør. Jeg har også mine jobs som hospitalsklovn på Riget og på Bornholm. Og endelig har jeg teaterprøver på Holbergs ”Den politiske kandestøber”. Så der er nok at se til.

Hvordan skal du holde jul i år?

– Med min ekskone Nadja og vores to døtre. Wilhelmina er for tiden i Philadelphia, USA, på et stipendium. Der spiller hun kvindefodbold på universitetet og studerer samtidig tv og medier. Mathilde går i 3. g og er flyttet i egen lejlighed. Og jeg glæder mig, til vi alle skal være sammen. Vi har mange særlige juletraditioner, og en af dem er digte på pakkerne med antydninger af, hvad der gemmer sig under papiret. Så skal modtageren gætte indholdet. Udpakningen kan med andre ord godt tage ret lang tid. Vi har også altid pakkeleg på tid eller bingospil om gaver. Vi er glade for at spille spil i vores familie. Wilhelmina er dog konkurrencemenneske og dermed en ret dårlig taber! Maden er helt klassisk and og risalamande, og selvfølgelig skal vi også have marcipankonfekt. Men i år vil vi desuden for første gang prøve kræfter med hjemmelavet, fyldt chokolade.

Læs også: I Humlemagasinet er der jul fra gulv til loft.

I Familie Journal nummer 50, som kan købes fra den 12. til den 18. december 2016, kan du ydermere læse om Søren Hauch-Fausbølls egne yndlingsjulekalendere, om hans døtre nogensinde har troet på julemanden samt om hans egen barndoms særlige julesok.

Lær at lave fyldte julechokolader selv her.