Opskrift på bagt pasta med skinke og porrer
4 pers. – 60 min.
Ingredienser:
- 300 g pastaskruer
- 2 løg
- 3 porrer
- Olivenolie til stegning og til fadet
- ½ squash
- 200 g skinketern eller -strimler
- 5 æg
- 2 dl hytteost
- 3 dl mælk
- 2 tsk. tørret timian
- 1 knsp. stødt muskatnød
- Salt og peber
- 100 g revet mozzarella
- 1 håndfuld kruspersille
Til servering:
- Blandet grøn salat
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Kog pastaskruer i letsaltet vand i 5 minutter, og afdryp dem i et dørslag.
Hak løg fint, og skær porrer i tynde ringe. Steg begge dele bløde i olie på en pande. Lad squashtern stege med i et par minutter.
Tag fyldet fra panden, og bland det med skinke og pasta. Læg det i et smurt ovnfast fad.
Pisk æg, hytteost, mælk, timian, muskatnød, salt og peber til en jævn konsistens, og hæld det i fadet.
Drys revet ost over, og bag retten i ca. 25 minutter.
Servér med hakket persille over, og spis en grøn salat til.