Bagt pasta med skinke og porrer
Hvis hverdagen er travl, kan du med fordel lave denne nemme og velsmagende ret med pasta, skinke og porrer.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.

50 min
4
Pasta med skinke og porrer:
300 g pastaskruer
2 løg
3 porrer
Olivenolie til stegning og til fadet
½ squash
200 g skinketern eller -strimler
5 æg
2 dl hytteost
3 dl mælk
2 tsk. tørret timian
1 knsp. stødt muskatnød
Salt og peber
100 g revet mozzarella
1 håndfuld kruspersille
Til servering:
Blandet grøn salat
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Kog pastaskruer i letsaltet vand i 5 minutter, og afdryp dem i et dørslag.
Hak løg fint, og skær porrer i tynde ringe. Steg begge dele bløde i olie på en pande. Lad squashtern stege med i et par minutter.
Tag fyldet fra panden, og bland det med skinke og pasta. Læg det i et smurt ovnfast fad.
Pisk æg, hytteost, mælk, timian, muskatnød, salt og peber til en jævn konsistens, og hæld det i fadet.
Drys revet ost over, og bag retten i ca. 25 minutter.
Servér med hakket persille over, og spis en grøn salat til.

Hovedretter