Opskrifter

Abrikossoufflé

Mandag, 27. januar 2014af Redaktionen
Overrask gæsterne med en flot soufflé

Ingredienser til abrikossoufflé

(4 pers.)

125 g tørrede abrikoser
2 dl vand
75-100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
5 æggehvider (1¾ dl)
125 g sukker

Tilbehør
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
2 spsk. Grand Marnier


Fremgangsmåde til abrikossoufflé

Klip abrikoserne i strimler og udblød dem 3-4 timer i vandet. Kog dem møre i udblødningsvandet på 10-12 min. Gnid abrikoserne igennem en sigte eller purér dem fint med stavblender. Smag massen til med sukker og vanilje. Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend abrikoserne i æggehviderne. Fyld blandingen i en smurt, sukkerdrysset souffléform. Bag souffléen på nederste rille 40-45 min. ved 160°. Pisk fløden til skum og smag den til med sukker og Grand Marnier.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Ostesoufflé
Chokoladesoufflé


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.