Opskrifter

Chokoladesoufflé

Fredag, 8. marts 2013af Redaktion
Lækker chokoladesoufflé, der serveres med små kugler vaniljeis i midten

Ingredienser til chokoladesoufflé

(8 pers.)

100 g sukker (+ 3 spsk. ekstra)
2 spsk. hvedemel
2¼ dl sødmælk
60 g kakao
6 spsk. vand
½ vaniljestang
2 store æg
2 store æggehvider
85 g mørk, hakket chokolade
Smør og sukker til formene

Tilbehør
Vaniljeis

Fremgangsmåde til chokoladesoufflé

Del æggene i blommer og hvider. Kom mel og sukker i en gryde sammen med ganske lidt af mælken.

Rør det ud, varm det langsomt op og pisk resten af mælken i. Lad det nå til 80°. Det må ikke koge, men det skal tykne, det tager nogle min. ved denne temperatur.

Tag gryden af varmen og rør kakao udrørt i vand, æggeblommer og vanilje i og rør til en tyk, glat masse.

Pisk de 4 æggehvider stive og tilsæt de ekstra 3 spsk. sukker for at gøre marengsen sej.

Fold æggehviderne i chokolademassen og rør forsigtigt hakket, mørk chokolade i.

Smør 8 ildfaste skåle og drys med sukker. Fyld formene næsten til kanten. Her til kan du evt. forberede souffléerne, stille dem på køl og sæt dem i ovnen, mens I spiser hovedretten.

Bag dem ved 190° i 12-15 min. og servér straks med små kugler vaniljeis i midten.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Chokolade-fudge
Chokolade-fødselsdagskage

Galleri: Flere lækre chokoladekager

Bag lækre chokoladekager