Ostesouffle
(6 pers.)
60 g smør
60 g hvedemel
3½ dl mælk
2 tsk. dijonsennep
250 g reven gruyereost
4 æg delt i blommer og hvider
½ l blandet salat
1 stor håndfuld valnødder
Dressing med æbleeddike, valnøddeolie, salt og peber
TIP
Skyl salaten på forhånd og pak i plastpose. Rist nødderne i ovnen. Pisk dressingen sammen. Del æggene og stil dem på køl. Smør ramekinerne til souffleen
Smelt smør og afbag med mel. Rør mælk i lidt ad gangen, til det er glat sovs. Fold ost og sennep i. Pisk hviderne stive. Rør blommerne i, når sovsen er let afkølet, og fold hviderne i. Fordel i ramekinerne og bag ved 200° i 15-20 min. Må ikke forstyrres i ovnen. Når den er færdig, skal gæsterne være klar og sidde ved bordet. Server med valnøddesalaten og drik hvid bourgogne til.
TIP
Dybest set er souffle bare en opbagning med æg. Det eneste vanskelige ved souffle (næsten) er at få gæsterne til at sidde på deres pladser, og at der ikke er for langt fra ovn til bord.
Så er det til gengæld en herlig luftig indledning på en hyggelig menu. Lad stegen vekselstege, så den er ude, mens souffleerne er inde, og så sættes den i ovnen igen, mens I spiser forret ...
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen