Mini-kiksekager med mælkechokolade og saltkiks
Små, sprøde og søde bidder af chokoladelykke. Perfekte til kaffepausen eller som en nem lille dessert.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annonce
4 t
15 stk
Mini-kiksekager med mælkechokolade og saltkiks:
75 g smør
150 g mælkechokolade
25 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
30 små runde saltkiks (f.eks.mini-crackers)
2 spsk. frysetørrede hindbær
15 små muffinforme (papir eller silikone)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt finthakket mælkechokolade.
- Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
- Tilsæt flormelis og æggeblomme, og rør i massen, til den er glat og ensartet.
- Sæt små papirforme i en fast muffinform, eller benyt silikonemuffinforme.
- Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af hver form.
- Læg en minikiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
- Fortsæt med endnu et lag, og slut af med chokolade.
- Drys med frysetørrede hindbær, og sæt de små kiksekager på køl i mindst 4 timer, til de er blevet helt faste.
- Servér kiksekagerne kolde direkte fra køl.
Annonce