Ingredienser til grovbrød
25 g gær
3 dl lunken vand
2 tsk. sukker
½ spsk. salt
2 spsk. olie
1 æg
150 g rugmel
Ca. 300 g hvedemel
1 tsk. birkes
Fremgangsmåde til grovbrød
Rør gæren ud i vandet, rør sukker, salt, olie og det meste af det sammenpiskede æg i, gem lidt til pensling. Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca. 30 min. Del dejen i 3 eller 4 og rul dem ud i ca. 40 cm lange pølser. Flet dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det hæve ca. 30 min. Pensl brødet med resten af ægget og bag det nederst i ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Tip: Birkesene kan skiftes ud med sesam- eller nigellafrø.
Bageopskrift: All Over Press
Find flere opskrifter her...
Madbrød i bradepande
Saftigt valnøddebrød
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

