Pull-apart brød med hvidløg og ost

Opskrift på pull-apart brød med hvidløg og ost:
1 stk.
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2 dl vand + til pensling
- 1 dl kærnemælk eller A38
- 1 tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 100 g grahamsmel
- 375 g hvedemel
Oste-hvidløgsfyld:
- 1 håndfuld kruspersille
- 4 fed hvidløg
- 100 g blødt smør
- ¼ tsk. salt
- 100 g revet mozzarella
Fremgangsmåde:
Opløs gær i en lillefingerlun blanding af vand og kærnemælk. Rør sukker, salt, olie, grahamsmel og det meste af hvedemelet i. Ælt dejen godt.
Ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.
Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.

Madbrød med pesto og feta
Vend dejen ud på et meldrysset bord, form den til et stort brød, og læg det på en bageplade med bagepapir.
Lad dejen hæve i 30 minutter under et rent, fugtigt viskestykke, imens ovnen varmer op til 250°.
Pensl brødet med vand, og sæt det i ovnen. Bag brødet i 5 minutter ved 250°, skru ned til 200°, og bag det færdigt i 18-20 minutter.
Afkøl brødet på en rist, hvis ikke du vil fylde det med det samme.
Ostefyld: Opvarm ovnen til 180°.
Rør hakket persille og presset hvidløg med smør, salt og evt. lidt vand, hvis konsistensen er for hård.
Bland ca. ⅔ af mozzarellaen i.
Skær dybe snit, både på langs og på tværs af det let afkølede brød, uden at skære helt igennem.

Kantarelsuppe med ostemuffins
Fordel hvidløgssmørret over brødet, og bag det i ovnen i 8 minutter.
Skær igen oven i de snit, du lavede før, så smørret løber ned i lommerne.
Drys resten af mozzarellaen over brødet, og bag det i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet, og brødet er lækkert snasket.
