Svampet og smagfuldt bananbrød med kardemomme

Lav et lækkert bananbrød med skøn smag af kardemomme. Bananbrødet er svampet, og det smager helt vidunderligt!
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Svampet og smagfuldt bananbrød med kardemomme
1 t og 10 min
1 stk
Bananbrød
250 g brun farin
100 g blødt smør
3 æg
2 meget modne bananer
300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
250 g græsk yoghurt 2 %
1 usprøjtet citron
1 lille banan (til pynt)
1 sandkageform, 2 l

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Rør brun farin og smør sammen med en elpisker i en skål.
  3. Pisk æggene i – ét ad gangen – og rør dejen godt igennem i mindst ­1 minut pr. æg.
  4. Skræl og mos bananerne, og rør bananmosen i dejen.
  5. Sigt mel, bagepulver, natron og kardemomme i dejen, rør dejen sammen, og vend til sidst yoghurt og fintrevet citronskal i.
  6. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
  7. Skræl og flæk den sidste banan på langs, og læg den oven på dejen med skærefladen opad.
  8. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.