Opskrift på bananbrød med kardemomme:
Ingredienser:
- 250 g brun farin
- 100 g blødt smør
- 3 æg
- 2 meget modne bananer
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 250 g græsk yoghurt 2 %
- 1 usprøjtet citron
- 1 lille banan (til pynt)
- 1 sandkageform, 2 l
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150°.
Rør brun farin og smør sammen med en elpisker i en skål. Pisk æggene i – ét ad gangen – og rør dejen godt igennem i mindst 1 minut pr. æg.
Skræl og mos bananerne, og rør bananmosen i dejen.
Sigt mel, bagepulver, natron og kardemomme i dejen, rør dejen sammen, og vend til sidst yoghurt og fintrevet citronskal i.
Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
Skræl og flæk den sidste banan på langs, og læg den oven på dejen med skærefladen opad.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time.