Opskrifter

Ostegratineret pebertærte

Mandag, 30. april 2012af Redaktion
Tærten kan tilberedes med pande-svitsede peberfrugter, men den smager også rigtig godt med flåede peberfrugter

(4 pers.)

Dej
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
½ tsk. kommen
½ tsk. salt
100 g smør
1 dl ymer

Fyld
2 løg
1 spsk. olie
2 spsk. pinjekerner
100 g kogt, røget skinke
4 peberfrugter i forskellige farver
75 g gratineringsost
Salt og peber

Flæk peberfrugterne, skrab kerner og frøstol væk og læg dem på en bageplade. Sæt dem i ovnen under en mellemvarm grill på 250°, til skindet bobler og antager mørkere farve. Tag peberfrugterne ud, lad dem køle lidt og træk skindet af.

Dej: Bland de to slags mel med kommen og salt og smuldr smørret i. Tilsæt ymer og saml dejen. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund. Prik bunden med en gaffel og stil den 20 min. i køleskab.

Fyld: Pil og hak løget og svits det mørt i olien. Skær peberfrugterne i strimler og svits dem med. Flåede peberfrugter skal ikke svitses, men blot blandes med løgene, pinjekerner og skinke skåret i tern. Forbag tærtebunden 5 min. ved 225°. Kom fyldet i og drys osten over. Bag tærten færdig på ca. 15 min. ved 225°, til osten er smeltet og let gylden.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...


Kold laksetærte


Løgquiche med
ansjoser


Spinat-skinketærte


Tærte med svampe
og kylling


Omvendt tærte med
peberfrugt

Find flere lækre opskrifter på tærter til en frokost eller let middagsmad her
Bag dine egne tærtebunde. Se her hvordan...

Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop