Opskrifter

Æblekage med nødder

Lørdag, 19. maj 2012af Redaktion
Med marcipan og pinjekerner. Lækkert!

(8-10 stk.)

100 g marcipan
3 æg
1½ dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk
50 g smeltet smør
3-4 æbler
3-4 spsk. pinjekerner

Tilbehør
Flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Riv marcipanen på et rivejern. Rør æggene i et ad gangen og rør sukkeret i. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i æggemassen. Rør mælk og smør i. Skræl æblerne og skær dem i både. Læg halvdelen af æblerne i en smurt springform på ca. 24 cm. Hæld 1/3 del af dejen over, læg et lag æbler, et lag dej og et lag æbler lagt i et fint mønster og slut med dej. Drys pinjekerner over.
Bag kagen ved 175° i ca. 35 min.

Tip: Du kan udskifte pinjekernerne med andre nødder

Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø, Tine

Find flere opskrifter her...
Appelsin- og chokoladekage
Luksus æblekage
Appelsinkage med marcipan



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop