Ingredienser til æbler i slåbrok
(4 pers.)
4 faste, mellemstore æbler
Mørdej
150 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
2-3 spsk. cremefraiche
Fyld
20 g valnøddekerner
15 g blødt smør
½ spsk. honning
Tilbehør
Flødeskum
Fremgangsmåde
Mørdej: Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og cremefraiche og saml dejen. Læg den i køleskab 1-2 timer.
Skræl æblerne og stik kernehuset ud. Hak valnøddekernerne og rør fyldet sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den i 4 cirkler efter en tallerken, der er stor nok til at dække æblerne. Pak æblerne ind i dejen og tryk sammenføjningerne til. Læg æblerne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne 20-25 min. ved 175° på midterrillen. Spis æblerne lune med flødeskum.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Bondepige med slør
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop