Opskrifter

Æblestrudel

Lørdag, 6. april 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Det tyske køkken kan altså noget! Specielt deres æblestrudel - eller Apfelstrudel - er altså bare lækker. Og her skal der ikke spares på flødeskummen.

Ingredienser til æblestrudel:

(12 stk.)

Strudeldej:
250 g hvedemel
¼ dl vand
2 spsk. smagsneutral rapsolie
100 g smør

Prøv også: Florentinere uden gluten

Fyld:
100 g mørke rosiner
½ dl rom
125 g rasp
50 g smør
50 g mandler
800 g æbler
150 g brun farin
1 spsk. vaniljesukker
1 usprøjtet citron

Tilbehør:
2 spsk. flormelis
Flødeskum el. vaniljeis

Se også: Muffins med æble og kanel

Fremgangsmåde:

Strudeldej:
Rør mel, vand og olie sammen og ælt, til dejen er ensartet og glat.
Form dejen til en kugle, smør den ind i lidt olie, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile mindst 1 time på køkkenbordet.

Fyld:
Læg rosiner i blød i rommen, mens dejen hviler.
Brun raspen i smørret på en pande og lad det køle lidt af.
Hak mandlerne.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i skiver.
Bland æblerne med mandler, brun farin, vaniljesukker, fintrevet citronskal og citronsaft, rosiner og rom.

Prøv også: Medaljer med æblekompot

Æblestrudel:
Smelt smørret.
Rul dejen ud, så tyndt som du kan med en kagerulle.
Træk derefter dejen forsigtigt ud, så den bliver så tynd og stor som muligt. Det gør ikke noget, at der kommer et lille hul i dejen her og der.
Pensl dejen med smeltet smør.
Bred æblerne jævnt ud over dejen og drys raspen over æblerne.
Rul dejen sammen om æblerne til en tyk pølse.
Læg den på en plade med bagepapir og form den evt. som et U, så der er plads til den på pladen.
Bag kagen ved 180° i ca. 50 min., til den er lysebrun og sprød.
Drys med flormelis inden servering.
Servér kagen lun og skær den ud med en savtakket kniv.
Servér med flødeskum eller vaniljeis.