Opskrifter

Æbletærte

Onsdag, 22. oktober 2008af Redaktion
(8 pers.)Dej:300 g hvedemel150 g smør100 g flormelis1-2 æggeblommerFyld: 2 dl rosiner udblødt i rom natten over5 store danske æbler, skrællede,

(8 pers.)

Dej:
300 g hvedemel
150 g smør
100 g flormelis
1-2 æggeblommer


Fyld:
2 dl rosiner udblødt i rom natten over
5 store danske æbler, skrællede, udkernede og i skiver
150 g rørsukker
½ tsk. allehånde
¼ tsk. muskatnød
2 tsk. kanel
½ æg rørt med lidt mælk

Tilbehør:
Vaniljeis


Rør alle ingredienser til dejen på foodprocessor. Rul ud, for en springform med dej og gem 1/3 til låg. Kom æbler i skiver drysset med sukker og krydderier i og hæld rosiner med spiritus ved. Rul dejen til låg ud og læg den over. Bøj kanterne let ind over låget og pensl med æg. Prik små lufthuller i dejen. Bages ved 200° i 35 min.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen



Er du glad for tærter? Så prøv
Pæretærte med gorgonzola
Blomme-æbletærte