Banan-chokoladekage uden tilsat sukker

Skærekager er en perfekt løsning, når der skal være kage nok til alle uden den store arbejdsindsats. Denne svampede banankage er uden raffineret sukker. 
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.

Opskrift på banan-chokoladekage uden tilsat sukker

10. pers.

  • 120 g mandler
  • 2 æg
  • 2 tsk. instant kaffepulver
  • 3 godt modne bananer
  • 35 g blødt smør
  • 125 g friske dadler, f.eks. Medjool
  • ½ dl rent kakaopulver
  • ½ tsk. salt
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 dl hasselnøddekerner

Kokostop:

  • 1 dl kokosmælk (ikke light)
  • 150 g mørk chokolade, evt. sukkerfri, f.eks. fra Easis
  • 35 g kokosmel

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170°. Hak mandlerne fint til mel i en minihakker. Hvis du vil have en mere glat kagestruktur, kan du smutte dem først, men det er ikke nødvendigt. Pisk æggene let. Opløs kaffepulveret i æggemassen, og rør moste bananer og smør i. Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker.

Kom mandelmel, bananmasse, dadler, kakaopulver og salt i en skål, og brug en stavblender til at køre massen lind. Du kan også bare hælde det hele i en blender eller foodprocessor. Hak nødder og chokolade groft, og vend det i. Hæld dejen i en silikoneform eller en smurt bradepande (ca. 20 x 25 cm), og bag kagen i ca. 40 minutter. Lad gerne kagen sætte sig på køl til dagen efter.

Kokostop: Åbn en dåse kokosmælk uden at ryste eller røre i den. Tag ca. 1 dl af den fede creme i toppen op. Resten af dåsen kan du f.eks. bruge til en asiatisk gryderet. Omhældt til en anden beholder kan den holde sig et par dage i køleskabet, men kokosmælken er også fryseegnet.

Smelt chokoladen, og bland den med den fede kokosmælk og kokosmel (gem 2 spsk. til drys). Dekorér kagen med cremen, og drys det sidste kokosmel over, inden cremen er stivnet. Lad kagen sætte sig på køl i mindst 1 time.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.